Faci sport? Afla 5 exercitii fizice care iti fac rau - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Faci sport? Afla 5 exercitii fizice care iti fac rau

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Faci sport? Afla 5 exercitii fizice care iti fac rau
exercitii fizice care iti fac rau - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - crossfit-534615_1920

Ai foarte putin timp liber asa ca tot ce-ti lipseste este irosirea lui incercand sa faci exercitii fizice care nu-ti imbunatatesc corpul. Mai mult, unele dintre aceste exercitii fizice sunt riscante, asa ca peste putin timp vei renunta, probabil pentru o lunga perioada de timp, sa mai calci intr-o sala de forta. Cum timpul costa bani, nu iti doresti sa pedalezi in gol, fara nici un fel de rezultat vizibil sau chiar sa te ranesti executand aceste 5 exercitii fizice.

Exercitii fizice # 1: Tractiuni la scripete din sezand cu priza larga la ceafa

Problema cu acest exercitiu este ca ai nevoie o mobilitate foarte buna a incheieturii umarului, astfel incat coloana sa ramana dreapta pe toata durata executarii exercitiului. In cazul in care miscarea este facuta intr-un mod gresit, te poti alege cu un impingement la umar, inflamatie sau ruptura la regiunea superioara sau bursa tendonului coafei rotatorilor la umar. In plus, in cazul in care te lovesti din greseala la ceafa, ti-ar putea fi afectate coloana vertebrala cervicala.

 O varianta mai buna: Tractiuni la scripete din sezand cu priza larga la piept

Prinde bara cu palmele de jos in sus. Bratele trebuie sa fie departate aproape dublu fata de latimea umerilor. Trage bara spre piept si arcuieste spatele usor. Coatele trebuie sa fie direct sub bara. Fa o scurta pauza cu bara in dreptul claviculei. Contracteaza muschii abodominali pentru a-ti stabiliza corpul.

Citeste si: Top 4 exercitii fizice care reduc durerea cronica

Exercitii fizice # 2: Impins cu haltera de la ceafa cu priza larga din sezand sau din picioare

Aceasta miscare executata de umeri poate provoca exact aceleasi probleme ca si tractiunile la scripete din sezand cu priza larga la ceafa in timp ce ridici si cobori haltera de la ceafa.

O varianta mai buna: Impins cu haltera de la piept cu priza larga din sezand sau din picioare

Cand executi acesti exercitiu tine bara in fata pieptului. Intotdeauna insa tine spatele drept pe poata durata miscarii astfel incat sa eviti orice ranire. In plus, nu folosi greutati prea mari, nu te afli la un concurs, scopul tau este sa-ti cresti masa musculara si sa-ti imbunatatesti conditia fizica si sa nu ridici cele mai mari greutati.

Exercitii fizice # 3: Ramat cu bara pe langa corp cu priza ingusta

Problema cu acest exercitiu este urmatoarea: miscarea solicita foarte multe nervii umarului, ceea ce poate duce la un impingement la umar.

O varianta mai buna: Fluturari laterale cu gantere din sezand sau din picioare

Pozitia de plecare este cu picioarele usor departate. Se ridica bratele simultan pana se ajunge la formarea unui unghi de 180 de grade (bratele se afla in prelungirea umerilor). Priza este cu palmele spre interior.

Te mai poate interesa si: 5 exercitii fizice pe care le faci gresit si care te pot rani

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 23/07/2021