Exercitii fizice care combat stresul - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Exercitii fizice care combat stresul

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Exercitii fizice care combat stresul
Exercitii fizice care combat stresul - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-jfdvv
Credit foto: piqsels.com

Practicarea unor exercitii fizice este cea mai buna modalitate de a combate stresul. Traim intr-o lume plina de stres in care organismul nostru se afla mereu in stare de alerta. Cum aceasta energie care se acumuleaza nu este folosita nicaieri, organismul ramane alert de-a lungul mai multor ore. Astfel ca exercitiile fizice sunt cele mai potrivite pentru a disipa excesul de energie, mai ales daca ai un loc de munca sedentar.

Exercitiile fizice cel mai potrivite pentru combaterea stresului sunt jogging-ul si mersul pe bicicleta

Energia trebuie canalizata inspre exercitii fizice de genul: jogging sau mersul pe bicicleta. Nu trebuie neaparat sa mergi la o sala, poti face miscare si cand iti plimbi cainele sau cand dansezi acasa pe muzica favorita.

Expertii recomanda ca exercitiile sa fie facute la intensitate moderata, 30 de minute, cel putin 5 zile pe saptamana. Iata motivele pentru care nu trebuie sa ratezi nici o zi fara sa-ti antrenezi corpul: miscarea nu doar ca imbunatateste sanatatea si reduce stresul, insa relaxeaza muschii tensionati si te ajuta sa dormi. Datorita endorfinei eliberate in sistemul sangvin in urma exercitiilor fizice, te vei simti relaxat su fericit. Tocmai de aceea miscarea este un instrument folositor in lupta impotriva depresiei si a anxietatii si, in acelasi timp, reduce riscul dezvoltarii unor boli de inima si infarct, scade tensiunea arteriala, reduce durerile de spate si te ajuta si in cazul in care ai diabet. In plus, persoanele aflate intr-o forma fizica buna se descurca mai bine in conditii de stres fara ca sanatatea sa le fie afectata.

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa. Il poti cumpara de aici!

Mersul pe jos face parte din exercitiile fizice ideale

Chiar si cel mai iesit din forma dintre oameni poate sa-l includa in agenda sa zilnica. O repriza de mers pe jos in fiecare zi este o forma grozava de aerobic. Este gratis, intareste inima si ajuta si musculatura picioarelor. De asemenea, te ajuta sa previi osteoporoza, scade tensiunea arteriala si colesterolul, lupta impotriva diabetului si creste flexibilitatea. Sa mergi timp de 30 de minute in fiecare zi este un obiectiv usor de atins, iar in cazul in care ti se pare un efort prea mare poti sa-l imparti in 2 reprize, 15 minute la pranz si alte 15 minutea seara. Pe masura ce conditia ta fizica se imbunatateste poti alterna cu o alergare usoara. Sa urci pe scari, in loc sa folosesti liftul, este o alegere care va deveni reflex dupa o perioada scurta de timp.

Yoga este o alternativa buna la exercitiile fizice

Yoga reduce stresul si imbunatateste flexibilitatea, coordonarea, circulatia, postura si te face mai puternic fizic. Cuvantul yoga inseamna unire si a fost conceput pentru a uni spiritul uman cu natura. Astazi, multi oameni o folosesc ca o tehnica de a lega trupul si spiritul astfel incat sa atinga liniste sufleteasca. Yoga foloseste exercitii de stretching, respiratie si tehnici de meditatie pentru a calma mintea si relaxa trupul. Hatha Yoga se numara printre cele mai utilizate forme de yoga.

Nu rata nici: 9 tehnici eficiente de combatere a stresului si de prevenire a cancerului

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 13/06/2023