5 exercitii fizice pe care le faci gresit si care te pot rani - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 exercitii fizice pe care le faci gresit si care te pot rani

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 5 exercitii fizice pe care le faci gresit si care te pot rani

Cu toate ca esti o fire sportiva si mergi regulat la sala, rezultatele nu sunt deloc pe masura eforturilor depuse si a exercitiilor fizice executate. Ai incercat fel de fel de programe de exercitii fizice insa nici unul nu te-a ajutat. Iti pui intrebarea daca totul este in regula cu tine intrucat alti colegi de antrenament chiar isi ating obiectivele, pe cand tu pari ca n-ai facut nici macar un minut de exercitii fizice. E bine, nu conteaza cat de multe seturi si repetari faci daca miscarile nu sunt executate corect. Organismul uman a fost proiectat pentru a executa cu precizie anumite miscari, iar in cazul in care le faci gresit sau daca alegi exerciti fizice nepotrivite nu doar ca nu-ti sculpteaza corpul, ba chiar il streseaza. Astfel ca, in locul unui corp bine antrenat vei avea un corp accidentat din cauza stresului la care il supui saptamanal.

Citeste mai jos 9 exercitii fizice pe care le poti executa gresit si sfaturile care te ajuta sa le indrepti:

 

Exercitii fizice gresite#1: Impins deasupra capului

Greseala: spatele nu este tinut lipit de banca, bratele se indreapta, ridicarea excesiva din umeri. Risti o accidentare la umeri sau a spatelui.

Cum se executa corect: stai pe o banca cu talpile sprijinite de sol.  Mentine spatele drept, coatele indoite. Pe parcursul executiei, coatele trebuie mentinute cat mai spre spate.

 

 

Exercitii fizice gresite #2: Fandari in fata

Greseala: pasul in fata este scurt astfel ligamentul genunchiului este foarte intins, iar riscurile unei accidentari sunt foarte mari. Pe termen lung miscarea aceasta gresita poate genera chiar artrita.

Cum se executa corect: pasul facut in fata trebuie sa fie suficient de larg, astfel incat genunchiul piciorului din fata sa nu depaseasca linia degetelor aceluiasi picior, iar intreaga miscare trebuie sa fie lenta si controlata.

 

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 29/11/2012