Shop
Ultimele 100 de articole

Ce tip de peste este cel mai sanatos si pe care ar trebui sa-l eviti

16 mai 2021, , Vizualizări:
Ce tip de peste este cel mai sanatos

5. PESTII DE MAREA NEAGRA: CALCAN, ZARGAN, CHEFAL, STAVRID, HAMSIE

Consumati-i cat de des puteti in stare proaspata. Au marele dezavantaj ca sunt pesti “sezonieri”: iarna nu-i prea gasim decat congelati! Sunt plini de elemente nutritive si au un gust minunat.

Te mai poate interesa si: 6 tipuri de peste pe care este bine sa le eviti

6. SEMIPREPARATELE DIN PESTE: ICRE (DE CRAP SAU HERING), PESTE MARINAT, BATOG

Icrele sau salata de icre din comert, fie ea din crap sau hering, contine foarte putine icre, insa contine din belsug “guma guar”, conservanti si multi alti aditivi. Cititi eticheta si veti vedea ce mica e proportia icrelor fata de a celorlalte elemente chimice. Evitati icrele gata preparate din comert, atat cat puteti. Eventual, cumparati icre de crap in stare naturala si preparati-le acasa. Batogul sau pestele afumat, in general, se pot consuma, desi fumul la care este supus este nociv pentru organism; asta daca sunt afumati traditional, caci sunt producatori care doar “stropesc” din plin produsele cu aroma de fum – alta inventie chimica menita sa pacaleasca produsele traditionale. Si cand cumparati peste marinat cititi cu atentie continutul marinatei respective.

7.  CONSERVELE DE PESTE (SARDINE, MACROU, HERING, TON)

Chiar daca a fost conservat, pestele nu-si pierde din proprietati. In continuare contine Omega3, fosfor si toate celelalte componente pentru care-l consumam.

Sfaturi utile: consumati peste macar o data pe saptamana. Daca puteti, cumparati peste proaspat in favoarea celui congelat, si asta nu pentru ca cel congelat si-ar pierde din proprietati, ci pentru ca nu avem garantia unei congelari corecte. Nu dati copiilor pangasius si nici semipreparate din peste. Atentie la “fishfingers” – ele sunt semipreparate alcatuite in general din tot felul de resturi de peste. Chiar daca copiilor le plac, incercati sa le evitati atat cat este posibil.

Nu rata nici: Peste in alimentatia copiilor? Cum sa le dai omega-3 copiilor, evitand mercurul din peste

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.