Shop
Ultimele 100 de articole

Ce sa nu faci inainte de analize pentru a nu le compromite rezultatele

08 noiembrie 2020, , Vizualizări:
Ce sa nu faci inainte de analize- sfatulparintilor.ro - pixabay_com - laboratory-2815631_1920

Rolul analizelor de sange este acela de a diagnostica si de a urmari evolutia unei afectiuni. Insa si in lipsa acestora este recomandata recoltarea de sange anual in scopul monitorizarii starii de sanatate. Descopera, in cele ce urmeaza, ce sa nu faci inainte de analize pentru ca rezultatele acestora sa nu fie compromise.

Cu siguranta stim cu toti ca cele mai multe analize de sange necesita recoltarea pe nemancate. Pe langa oprirea alimentatiei cu cateva ore inainte de recoltare mai exista o serie de lucruri pe care nu este bine sa le faci pentru ca rezultatele analizelor sa fie valide.

Ce sa nu faci inainte de analize

Inainte de a face analize, ai grija la urmatoarele aspecte:

Citeste si: Ce analize medicale TREBUIE sa faca barbatii regulat

De ce este bine sa bei apa inainte sa ti se recolteze sange

Acum ca ai aflat ce sa nu faci inainte de analize, afla si ce este recomandat sa faci inainte de recoltarea sangelui. De exemplu, este recomandat sa bei apa. Consumul a doua-trei pahare de apa inaintea recoltarii iti va face venele mai vizibile. Consuma doar apa de la robinet sau imbuteliata necarbogazoasa.

Te mai poate intresa: Top analize medicale de facut la orice varsta

Ce analize se fac pe nemancate

Desi nu toate analizele de sange se fac a jeun, cele mai multe si, totodata, cele mai uzuale presupun recoltarea pe nemancate.

Iata care sunt acestea: glicemia (glucoza serica), profilul lipidic (colesterol bun, colesterol rau, trigliceride), hemoleucograma, analizele pentru urmarirea functiei renale (creatinina, eGFR si uree serica), determinarea vitaminei B12, sideremia (fierul), gama glutamil transferaza (indica o boala hepatica sau probleme ale vezicii biliare).

Desi nu este o analiza de sange, exudatul faringian este o analiza care se recomanda frecvent. Cu 8-12 ore inainte de efectuarea acestui test, nu ai voie sa ingerezi nici alimente, nici bauturi, nici macar apa. In cazul in care nu respecti pauza de consum al alimentelor si al apei, cantitatea de germeni de la nivelul faringelui va scadea, or, tocmai acest aspect este urmarit prin aceasta investigatie.

Imagine de Michal Jarmoluk de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.