Top analize medicale de facut la orice varsta - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Top analize medicale de facut la orice varsta

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Top analize medicale de facut la orice varsta
analize medicale de facut la orice varsta

„Cea mai buna modalitate de a reduce stresul este planificarea din timp”, sustine medicul Alice Domar, director la Mind/Body Center for Women’s Health at Boston. De altfel, expertii recomanda programarea analize medicale de mai jos pentru a preveni unele afectiuni. Cu atat mai mult cu cat in familia ta exista cazuri de anumite boli, vorbeste cu medicul de familie despre acest subiect iar el iti va recomanda ce este mai bine pentru tine.

Iata top analize medicale de facut la orice varsta

Analize medicale pentru cei cu varsta peste 20 de ani

Doctor internist: O data pe an este recomandat sa-ti faci teste la sange si urocultura pentru a descoperi din timp daca exista probleme de genul gastritei, bolilor intestinale si a cancerului de colon. De asemenea, o data la 2 ani poti face teste rapide pentru masurarea glicemiei.

Ginecolog: O data pe an. Include testul Papanicolau, examinare pelvica, examinare a sanilor si daca ai un nou partener sexual, teste pentru boli cu transmitere sexuala. Daca ai mai multi parteneri de sex adauga si teste HIV.

Stomatolog: La fiecare 6 luni pentru curatarea dintilor si o examinare orala.

Dermatolog: Daca ai probleme cu pielea sau ai in familei cazuri de cancer de piele ar fi bine sa mergi la doctor o data pe an. In caz contrar mergi la specialist numai daca apar alunite noi cu aspect ciudat sau daca apar probleme de piele.

Citeste si: Ce analize medicale TREBUIE sa faca barbatii regulat

Analize medicale pentru cei cu varsta peste 30 de ani

Verificarea nivelului de colesterol: Daca la ultimul test valoarea colesterolului a fost normala atunci este nevoie de un alt test peste 5 ani. Unii experti considera ca poti astepta pana la 40 pentru astfel de analize, daca nu esti expus unor riscuri mari de a dezvolta boli de inima din cauza fumatului, obezitate, tensiune arteriala mare, sau diabet.

Analize medicale pentru cei cu varsta peste 40 de ani

Mamografie: Unii dintre specialisti recomanda aceste teste incepand cu 40 de ani, altii indica varsta de 50 ca punct de start pestru astfel de analize. Daca intuitia ta bazata pe istoria medicala a familiei iti spune ca trebuie sa faci testul, discuta cu medicul de familie si luati impreuna o decizie.

Ecocardiograma: Dupa aceasta varsta este important sa vezi cum iti functioneaza inima.

Oftalmolog: Multi doctori recomanda vizite anuale la oftalmolog. Altii in schimb, sustin ca pana la 65 de ani, examinarile ochilor ar trebuie sa se realizeze odata la 2 sau chiar 4 ani. Dupa aceasta varsta este recomandata vizita la oftalmolog in fiecare an.

Nu rata nici: 3 analize medicale recomandate de Dr. Oz pe care orice femeie trebuie să le facă

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 22/07/2021