Oboseala cronica: 6 boli cauzate de lipsa somnului. Tu le stiai? - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Oboseala cronica: 6 boli cauzate de lipsa somnului. Tu le stiai?

Oboseala cronica: Foarte multi oameni stau pana tarziu in noapte. Ce nu stie cea mai mare parte dintre ei este ca modul in care dorm le poate face rau.

 

  1. Suicid – cauza: Oboseala cronica

Un studiu din 2014 a gasit o legatura intre gandurile suicidale si lipsa somnului, indiferent daca o persoana sufera sau nu de depresie. Cercetarea, care a durat 10 ani, a fost condusa de un grup de oameni de la Universitatea de Medicina Stanford, care au urmarit 420 de subiecti.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

 

 

  1. Cancer la prostata

Potrivit unui studiu publicat in revista Epidemiologia Cancerului, biomarkeri si preventie, s-a observat o crestere a ratei severitatii cancerului de prostata printre pacientii cu probleme de somn. Cercetarea a urmarit pentru o perioada de 10 ani, 2.425 barbati islandezi, cu varste intre 67 si 96 de ani. Pericolul dezvoltarii cancerului de prostata a crescut cu 67% la barbatii care nu dormeau suficient. Numarul s-a dublat cand subiectii au inceput sa nu mai poata dormi in mod obisnuit. Cercetatorii cred ca este vorba despre scaderea melatoninei din organism. Melatonina nu doar ca te ajuta sa dormi ci si opreste cresterea tumorilor.

 

 

  1. Colita ulceroasa

Colita ulceroasa este o boala inflamatorie a intestinului (colonului), care cauzeaza inflamatii cronice ale tractului digestiv, fiind insotita de dureri abdominale, sangerari rectale si diaree. Unele dintre cauzele acestei afectiuni pot fi atat lipsa cat si prea mult somn sustine un studiu realizat de catre NHS. Cercetatorii au aflat ca mai putin de 6 ori si mai mult de 9 ore de somn cresc sansele de a te confrunta cu colita ulceroasa, indiferent de alti factori.

Sursa: simpleorganiclife.org

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 07/01/2018