Te simti ca un zombie, dimineata? Iata ce efecte negative are lipsa somnului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Te simti ca un zombie, dimineata? Iata ce efecte negative are lipsa somnului

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Te simti ca un zombie, dimineata? Iata ce efecte negative are lipsa somnului

Cum te simti dimineata, la prima ora? Esti fresh, dornic de a incepe o noua zi, sau, dimpotriva, posomorat, fara chef, ca un zombie?

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Un adult are nevoie, in medie, de 7-9 ore de somn pe noapte. Totusi, foarte putini ajung sa doarma atat. Fie ca vor sa urmareasca filmul preferat, fie ca se ingrijoreaza in ceea ce priveste dead-line-ul unui proiect la job, toate acestea conduc la starea de “zombie” de la primele ore ale diminetii.

 

Iata si alte efecte negative ale lipsei somnului:

 

 

1. Slabirea sistemului imunitar

Privarea de somn (mai putin de 6 ore de somn pe noapte) conduce la slabirea sistemului imunitar, inhiband abilitatea organismului de a “alerta” sistemul imunitar de prezenta unei potentiale boli.

 

 

2. Kilograme in plus

De asemenea, lipsa somnului conduce la acumularea de kilograme in plus. Chiar daca faci sport, in lipsa somnului, organismul nu va putea regla nivelul hormonilor care controleaza metabolismul si apetitul, rezultand cresterea depozitelor de grasime.

 

 

3. Accidente

Oboseala accentuata a fost cauza a peste 100.000 de accidente rutiere (inregistrate anual in SUA), 1550 fiind numarul persoanelor decedate in aceste accidente.

 

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 11/02/2016