8 lucruri pe care sa le faci zilnic pentru a elimina stresul - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 lucruri pe care sa le faci zilnic pentru a elimina stresul

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » 8 lucruri pe care sa le faci zilnic pentru a elimina stresul
elimina stresul

In secolul XXI, stresul este omniprezent, la fel si problemele de sanatate pe care le cauzeaza, ca de exemplu epuizarea si insomnia. Tocmai de aceea este important sa inveti sa reduci si sa gestionezi stresul astfel incat sa nu existe un dezechilibru hormonal in organism care sa duca la o stare de sanatate precara. Indiferent ca te percepi sau nu drept o persoana stresata, ar trebui sa aplici zilnic aceaste tehnici de reducere a nivelului de cortizol (hormonul stresului) in organism. Uneori, stresul ar putea fi invizibil, chiar si pentru tine, insa efectele sale negative vor fi simtite de catre organism.

Iata, prin urmare, 8 lucruri pe care sa le faci zilnic pentru a elimina stresul.

Mediteaza

Este o idee excelenta sa-ti incepi ziua cu o meditatie – chiar si 5-15 minute iti pot aduce o stare de pace interioara. Nu trebuie decat sa te concentrezi pe respiratie, pe corp si pe ceea ce te inconjoara.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Ia un mic dejun bogat in nutrienti

In fiecare dimineaza (dupa meditatie si apa cu lamaie) trateaza-te cu un mic dejun complet alacatuit din proteine sanatoase, fibre si grasimi. In acest fel, zaharul din sange va fi echilibrat ceea ce este un lucru esential in gestionarea stresului.

Conecteaza-te cu natura

Aerul proaspat este de neinlocuit cand este vorba despre starea de bine si sanatate. Poti merge afara in fiecare dimineata, indiferent de vreme, pentru o mica plimbare.

Citeste si: Cum sa scapi de stres in 6 secunde. Punctul 4 te va uimi!

Practica yoga

Yoga te invata sa fii calm, iti imbunatateste dispozitia sufleteasca – vei observa ca la finalul fiecarei sesiuni vei fi cu zambetul pe buze.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 10/09/2021