4 exercitii fizice de care crezi ca ai nevoie insa nu ai - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

4 exercitii fizice de care crezi ca ai nevoie insa nu ai

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » 4 exercitii fizice de care crezi ca ai nevoie insa nu ai
exercitii fizice de care crezi ca ai nevoie- sfatulparintilor.ro - pixabay_com - woman-2573216_1920

Sunt exercitii fizice care se presupune ca n-ar trebui sa lipseasca din programul nici unui impatimit al sportului. Si tu ai citit despre aceste exercitii fizice de baza si ai ramas cu ideea ca trebuie sa le faci in fiecare saptamana pentru a-ti atinge obiectivele fizice. Practicantii mai avansati si cu ceva experienta o sa-ti spuna ca exercitiile fizice de acest gen dau cele mai bune rezultate. Ei bine, lucrurile stau putin diferit. Dupa indelungi cercetari s-a descoperit faptul ca astfel de exercitii fizice iti fac mai mult rau decat bine. Iata o lista a lor si modul in care te rasnesc. Cu siguranta ca le aveai incluse in programul tau. Dupa ce vei citi s-ar putea sa le elimini pentu totdeauna din el.

Abdomenele se numara printre cele mai populare exercitii fizice. Crezi ca te ajuta, insa iti pot rani spatele inferior

Se cunoaste foarte bine efectul benefic pe care aceste exercitii il au asupra muschilor abdominali, insa abia in ultimii 10 ani s-au descoperit problemele pe care le pot cauza spatelui inferior. „Aceste exercitii solicita foarte mult discurile coloanei. Imaginati-va aceste discuri ca pe niste mini-gogosi si intre ele cate o vertebra. Daca flexezi coloana zi de zi facand abdomene s-ar putea ca discurile sa cedeze si sa se rupa. Iar aceasta este o situatie pe care ai vrea s-o eviti”, a declarat Dr. Michael R. Bracko.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Indreptarile cu picioarele drepte fac parte din exercitiile fizice de care te poti lipsi

In multe reviste de sport aceste exercitii sunt recomandate pentru a sculpta muschii gluteali (fesieri). Problema cu acest exercitiu este executarea incorecta, ceea ce pune o mare presiune asupra coloanei vertebrale. Chiar daca tendoanele ar trebui implicate pentru a ridica haltera, multi oameni isi folosesc spatele ceea ce poate duce la hernie de disc.

Citeste si: Exercitii fizice care combat stresul

Exercitii fizice la care trebuie sa renunti: Extensia picioarelor la aparat

Trendurile in materie de fitness sunt exercitiile functionale care mimeaza miscarile naturale, folosite in viata de zi cu zi. Ai incercat vreodata sa stai la birou si sa intorci paginile folosindu-te de glezne? Nu! Acesta este si motivul pentru care extensia picioarelor la aparat a devenit paria in randul profesionistilor. Celalalt motiv este ca aparatul izoleaza cvadricepsii. Solicitand acesti muschi in defavoarea tendoanelor poate duce la tensiune exagerata in alta parte.

Extensiile cu gantera trebuie sa fie scoase de pe lista ta de exercitii fizice

Pentru a executa corect acest exercitiu trebuie sa poti tine partea superioara a bratului lipita de ureche in timp ce cotul este indreptat in sus. Cand executi exercitiul te doare gatul? Explicatia este simpla: faptul ca stai toata ziua aplecat asupra computerului face ca spatele tau sa devina rigid. (sursa Oprah.com)

Nu rata nici: 5 exercitii fizice pentru un abdomen plat si sexy. Fiecare dureaza DOAR 15 secunde!

Imagine de StockSnap de la Pixabay

Data articol: 10/06/2022