Shop
Ultimele 100 de articole

10 lucruri pe care oamenii impliniti le fac altfel

26 august 2014, , Vizualizări:
meditatie - sfatulparintilor.ro - foter_com

2014 este un an al transformarilor in care oamenii vor sa fie altfel. Sa se schimbe in bine. Sa fie mai deschisi, mai prezenti, sa uite de stres, astfel incat sa fie mai impliniti. Unora le iese, altora nu.

 

Iata care sunt lucrurile pe care oamenii impliniti le fac diferit.

 

 

1. Se plimba

Intr-o lume in care lucram cu totii peste program, extenuarea este la ea acasa. Nu ne mai gandim la lucrurile importante cu adevarat. Uitam de creativitate, de intelepciune, de capacitatea de a face minuni. Uitam ce conteaza.

Totul se poate rezolva cu o plimbare. O simpla plimbare poate ajuta mintea sa se linisteasca, iar tu sa vezi o noua perspectiva.

In plus, plimbarile in natura sunt energizante, deconecteaza mintea, starnesc gustul pentru aventura.

 

 

 

2. Sunt ancorati in prezent

Sa fii ancorat in prezent nu inseamna doar sa iti faci meditatia 10 minute pe zi. Toate gandurile tale trebuie sa fie in prezent. Sa fii atent la ce faci, sa pui suflet in ce faci.

 

 

3. Creeaza

Creativitatea te ajuta sa fii ancorat in prezent. Sa fii constient de ceea ce ti se intampla. Prin meditatie se acceseaza zone din minte care activeaza creativitatea. O spun mari artisti, filosofi, scriitori. Fa ceea ce-ti place, indiferent ca este gatitul, cantatul sau orice alta activitate de conecteaza cu prezentul.

 

 

4. Respira

Respiratia este barometrul starii fizice si mentale. Oamenii impliniti stiu ca o respiratia calma inseamna o minte calma. Concentreaza-te asupra respiratiei. Inspiri-expiri, fara niciun alt gand. Doar respira. In aceste momente, mintea se opreste, nu mai “tese” scenarii. Daca vrei sa-ti scoti din minte ceva. Concentreaza-te numai pe faptul ca respire. Apoi vei uita de toate.

 

 

5. Unitasking

Multitasking-ul este dusmanul concentrarii. Nu te poti concentra pe ceva, daca ai mintea si atentia in 7 locuri. Studiile spun ca daca faci mai multe lucruri deodata, le vei termina de doua ori mai tarziu decat daca le-ai face pe fiecare, pe rand. Dupa ce ai terminat o sarcina, ia o pauza, apoi incepe altceva si tot asa.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.