Ce sa nu spui niciodata la un interviu. Sfaturi pentru a obtine un loc de munca - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce sa nu spui niciodata la un interviu. Sfaturi pentru a obtine un loc de munca

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Ce sa nu spui niciodata la un interviu. Sfaturi pentru a obtine un loc de munca
Ce sa nu spui niciodata la un interviu - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - men-1979261_1920

Ce sa nu spui niciodata la un interviu. Te pregatesti sa mergi la un interviu de anjagaje si în capul tau apar tot felul de ganduri. Ai mare nevoie de o schimbare in cariera ta si atunci te intrebi cum este mai bine sa te comporti la intalnire pentru a lasa o impresie buna.

Intr-un interviu, obiectivul tau principal este sa il faci pe angajator sa te vrea pe tine si pe nimeni altcineva. El trebuie sa vada ca ai setul potrivit de abilitati.

Dar, pe masura ce pregatesti raspunsuri la intrebarile de interviu care va vor permite sa faceți toate aceste lucruri, este la fel de important sa stii ce va considera angajatorul un minus.

Te mai poate interesa: Scrisoare de intentie. Ce trebuie sa contina scrisoarea de intentie pentru angajare. 6 modele de scrisori de intentie

Ce sa nu spui niciodata la un interviu. Cum sa raspunzi la intrebari

Regula nr. 1 a interviurilor este sa nu mergi niciodata nepregatit. Nu vrei niciodata sa mergi la un interviu, fara sa stii aproape nimic despre functie sau companie. Cauta pe internet ceva informatii despre angajator.

Indiferent cat de proasta a fost o slujba, niciodata nu trebuie sa-ti vorbesti de rau fostul sef.  Pastreaza-ti tonul undeva între neutru si pozitiv, concentrandu-te asupra a ceea ce ai invatat din fiecare experienta si a ceea ce speri sa faci in viitor.

Angajatorii cauta oameni care sunt incredibil de pasionati de rolul pe care il iau. Deci, atunci cand spui ceva în sensul „Nu ma intereseaza ce locuri de munca ai la dispozitie – voi face orice!” acesta este un mare minus. Directioneaza cautarea catre un rol specific la fiecare companie si explica de ce este exact ceea ce cauti.

Sa nu spui niciodata „Stiu ca nu am multa experienta, dar…”. Problema este ca, atunci cand iti ceri scuze pentru experienta pe care nu o ai, spui în esenta ca nu esti un angajat excelent si ca nu ești potrivit pentru acel loc de munca.  

Nu stii cum se scrie un CV? Ai aici modelul Europass

Imagine de Werner Heiber de la Pixabay

Data articol: 16/10/2020