MODEL CV: 6 pasi pentru a concepe un CV model. Noul MODEL CV Europass, in romana si engleza - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

MODEL CV: 6 pasi pentru a concepe un CV model. Noul MODEL CV Europass, in romana si engleza

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » MODEL CV: 6 pasi pentru a concepe un CV model. Noul MODEL CV Europass, in romana si engleza
Model CV - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - opportunity-3185099

Model CV. Primul lucru pe care trebuie sa-l faca o persoana care este in cautarea unui job este sa conceapa un CV  model astfel incat sa-i asigure programarea la unu interviu. Chiar daca un un CV model nu-ti garanteaza obtinerea unui job, un CV prost este cea mai buna cale de a ramane vesnic pe dinafara. Cea mai grea parte in conceperea CV-ului perfect nu consta in insirarea experientei profesionale si a studiilor, ci in modalitatea de a transmite angajatorului de ce esti tu special. Cu alte cuvinte in definirea brandului personal. Chiar daca ai experienta de n ani intr-un anumit domeniu intrebarea care se pune este urmatoarea: ce diferentiaza abilitatile tale profesionale de a altor 50 de specialisti in aceasta activitate?

 

Te mai poate interesa Scrisoare de intentie. Ce trebuie sa contina scrisoarea de intentie pentru angajare. 6 modele de scrisori de intentie

 

 

Model CV. Iata ce recomanda specialistii de forbes.com ca trebuie facut pentru un CV model:

 

 

Model CV. Apeleaza la ajutor specializat

In primul rand ar trebui sa ceri ajutorul unui consultat in dezvoltare profesionala, insa in domeniul tau de activitate. Spre exemplu, daca esti in cautarea unui job in domeniul financiar cel mai bine este sa vorbesti cu un specialist care a vazut zeci de CV-uri din domeniul financiar. Insa nu-l lasa pe el sa-ti scrie CV-ul pentru ca un specialist in HR care-si cunoaste meseria isi va da seama doar dupa 5 minute de discutie, daca CV-ul a fost scris de tine sau pentru tine. Mai ales daca nu folosesti exact cuvintele din CV.

 

 

Model CV. Gandeste-te ca iti faci marketing

CV-ul model trebuie sa-l faca pe cititor sa-si doreasca sa stea de vorba cu tine. Ar trebui conceput astfel incat sa te vanda cu usurinta. Acest lucru inseamna ca CV-ul tau nu trebuie sa arate ca o insiruire de job-uri si de cateva cuvinte care descrie ce ai facut tu impreuna cu scolile pe care le-ai absolvit, ci ca un plan de marketing care sa te puna in valoare. Intr-o  piata competitiva nu-ti vor fi de prea mult ajutor simplele enumerari.

 

 

Model CV. Trebuie sa spui o poveste

Scopul acestei naratiuni este sa-l captiveze pe cititor, sa-l faca sa-si doreasca sa cunoasca mai mult. Daca nu reusesti sa-i captezi atentia atunci nu ai nici o sansa sa fii chemat la un interviu.

 

 

Model CV. Gaseste 3 motive pentru care trebuie sa fii angajat si trece-le neaparat in CV

 Dupa ce le-ai gasit trebuie sa le postezi la inceputul CV-ului. Daca actualul tau CV nu contine decat cuvantul „Experienta” sub numele si datele de contact si sub acestea pozitia pe care ai ocupat-o anterior si responsabilitatile avute n-o sa impresioneze pe nimeni. Asta nu te diferentiaza cu nimic fata de alti specialisti in domeniu.

 

 

Model CV. Nu exagera

Alege cele mai importante realizari ale tale si detaliaza-le folosindu-te de verbe active. Cu cat mai multe cu atat mai bine.

 

 

Model CV. Descrie in CV companiile pentru care ai lucrat

Nu te opri doar la numele organizatiei unde ai lucrat. Aminteste cateva lucru despre numarul angajatilor, cifra de afaceri etc. Trebuie sa-l impresionezi pe angajator, trebuie sa-i trezesti dorinta si sa-l faci sa te doreasca sa te aiba in echipa lui.

 

 

NOUL Model CV Europass

Este un document standardizat la nivel european, folosit de milioane de persoane si solicitat de catre numeroase institutii publice sau private in vederea participarii la concursuri sau interviuri, sau la angajare;

Are sectiuni a caror completare se face pe baza unor grile standardizate de auto-evaluare (de exemplu, cea referitoare la competentele lingvistice, bazata pe Cadrul European Comun de Referinta pentru Limbile Straine);

Are sectiuni referitoare la tipuri de competente (fie ca sunt obtinute in cadrul educatiei formale, fie intr-un context non-formal). De exemplu, pot fi introduse date cu privire la competente organizationale, sociale, tehnice.
CV-ul poate fi completat sau actualizat online consultand site-ul http://www.europass-ro.ro, sectiunea „Creeaza”. Astfel, utilizatorul are – in fiecare etapa a completarii CV-ului – acces la explicatii, recomandari si exemple. In plus, completarea online asigura pastrarea formatului standard de CV Europass.

Poti descarca cele doua model CV in Romana si Engleza de aici.

Noul model_CV_RO

Cuvinte cheie: , , ,
Data articol: 04/03/2019