Castiga bani! Cum sa iti gestionezi banii in functie de varsta pe care o ai - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Castiga bani! Cum sa iti gestionezi banii in functie de varsta pe care o ai

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Castiga bani! Cum sa iti gestionezi banii in functie de varsta pe care o ai
sfatulparintilor.ro - Cum sa iti gestionezi banii in functie de varsta pe care o ai

Totul se invarte in jurul banilor, in vremurile pe care le traim. Intrebarea care framanta cel mai des mintea oamenilor este “Cum sa castig bani?”. Raspunsul poate fi simplu. Primul pas pentru a castiga bani este sa-i gestionezi corect pe cei pe care ii ai deja. Iata cateva sfaturi pentru a putea avea grija de banii tai, in functie de varsta pe care o ai.

 

Castiga bani la 20 de ani

Analizeaza cu grija rata pe care ar trebui sa o platesti la un imprumut sau la un credit card. Este una dintre cele mai bune abilitati pe care poti s-o deprinzi in ceea ce priveste finantele. Gandeste-te la banii pe care ii vei putea economisi de-a lungul intregii vieti numai intelegand modul in care dobanda este calculata. Asa vei putea alege un credit in cunostinta de cauza. Stii cum se spune: un om prevenit face cat doi.

Opteaza pentru o pensie privata. Cum sa te gandesti la pensie cand ai doar 20 de ani? Ei bine, anii trec rapid si niciodata nu e prea tarziu sa te gandesti la bani albi pentru zile negre. In plus, cand te angajezi ai putea sa negociezi ca angajatorul sa iti plateasca contributia. Trebuie sa mai afli un lucru: secretul investitiilor este sa le oferi banilor tai timp pentru a creste. Daca pierzi 10 ani cu inceperea acestor investitii iti va parea sigur rau pentru timpul pierdut.

 

Castiga bani la 30 de ani

Creeaza-ti un fond de rezerva. Acesti bani trebuie sa asigure cheltuielile personale sau ale familiei pe o perioada de 8 luni in caz de urgenta. Trebuie sa fii insa atent ca acesti bani sa nu fie decimati de inflatie. In plus, trebuie sa ai acces la ei in maximum 24-48 de ore.

Economiseste pentru a avea un avans cat mai consistent pentru o casa. Nu te opri la cei 25% ceruti de banca. Gandeste-te la dobanda imensa pe care ar trebui s-o platesti timp de 25-30 de ani.

 

Castiga bani la 40 de ani

Asigura-te ca ai pus ceva de-o parte pentru batraneti. Iar acesti bani trebuie stransi chiar inainte de a asigura un fond pentru studiile copiilor. Gandeste-te numai putin: copii vor putea obtine oricand un imprumut pentru studii, insa nu exista nici unul pentru a te pensiona. Odata ce ti-ai asigurat batranetea poti merge pe la diferite institutii care te vor sfatui ce sa faci pentru a avea bani pentru educatia copiilor.

 

Castiga bani la 50 de ani

Chiar daca obligatiunile nu sunt la fel de cautate precum actiunile, la aceasta varsta procentul ar trebui sa fie de 70 la 30 in favoarea primelor. Daca la 20 de ani iti permiti sa ramai lefter, la 50 de ani este sinucidere curata. De ce ai risca?

Acum este si timpul sa-ti achiti ipoteca pentru a scapa de ratele lunare. Iar acei bani i-ai putea investi in active care ti-ar putea aduce alti bani. In plus, asa nu vei mai avea griji ca ratele ar putea creste din diferite cauze.

 

Castiga bani la 60-70 de ani

Ai putea lua in calcul sa mai investesti in anumite lucruri, insa cauta doar acele active pentru care nu trebuie sa platesti taxe si impozite catre stat. Fereste-te sa tii banii la saltea, metoda folosita dintotdeauna de romani. Gandeste-te cat de des se sparg casele in ultima vreme, sigur n-ai vrea ca agoniseala ta de o viata sa ajunga pe mana unor hoti. Ca sa nu mai vorbim de inflatia care iti toaca pe nevazute agoniseala. (oprah.com)

Data articol: 24/03/2018