3 moduri inteligente pentru a nu fi falit - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

3 moduri inteligente pentru a nu fi falit

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » 3 moduri inteligente pentru a nu fi falit

Una dintre cele mai importante legi responsabile cu bunastarea financiara este urmatoarea: cheltuielile TREBUIE sa fie mai mici decat veniturile. Cea de-a doua cutuma este de fapt o prelungire a primei: investeste ce ramane.

 

La prima vedere pare floare la ureche, insa atat de putini oameni respecta cele doua legi! Cei mai multi dintre ei fie raman fara nici un leu la sfarsitul lunii, in cel mai bun caz, fie reusesc sa aiba excedent bugetar, insa il tin in casa fara a incerca sa puna acei bani la munca. Acest material este adresat celor care luna de luna sunt pe 0 sau chiar au deficit, adica cheltuielile depasesc veniturile.

 

De ce trebuie sa pui bani deoparte 

 

Este adevarat ca banii care intra in casa sunt putini, iar oamenilor obisnuiti li se pare misiune imposibila sa puna fie si un leu deoparte. Insa tocmai situatia monetara mondiala ar trebui sa te puna pe ganduri. Daca n-ai reusit sa pui deoparte bani albi pentru zile negre, ce faci in situatia in care ramai fara loc de munca?! Mai bine sa faci un efort si sa ai o rezerva decat sa te trezesti ca nu mai ai bani nici macar pentru mancare, ca sa nu mai vorbim si de intretinere, curent, telefon, iar lista poate continua.

 

Ce poti sa faci daca o cheltuiala neprevazuta se va ivi si, trebuie sa achiti o suma mare de bani. In acest caz, singura speranta sunt prietenii, dar mai devreme sau mai tarziu trebuie sa-ti achiti datoria. Mai bine incerci acum sa strangi lunar o suma cat de mica, pentru a nu ramane total descoperit. Nu-i chiar asa de greu, insa ai nevoie de putina disciplina pentru a-ti atinge obiectivul. Primele luni vor fi mai grele, apoi totul va deveni rutina, iar la sfarsitul anului vei fi si tu surprins de rezultat.

 

Iata 3 trucuri care te vor ajuta sa pui bani deoparte in fiecare luna.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 23/01/2013