4 tactici inteligente ca sa pui bani de-o parte in plina criza - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

4 tactici inteligente ca sa pui bani de-o parte in plina criza

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » 4 tactici inteligente ca sa pui bani de-o parte in plina criza

In plina criza poti face economii? Pare greu de crezut, chiar imposibil de realizat ar zice unii, insa cu putina grija iti poti face o rezerva frumusica. Iata ce tactici trebuie sa aplici.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

 

1. Pastreaza maruntisul si bancnotele de 1 leu

In fiecare seara, cand ajungi acasa, pune intr-o „pusculita” toate monedele si bancnotele de 1 leu. Daca reusesti ca in fiecare zi sa „salvezi” macar 2 lei, la sfarsitul unui an vei avea 730 de lei. O suma frumusica, nu?

 

 

2. Fa-ti un cont de economii

Renunta sa-ti depui banii pe un card de unde sa-i poti retrage la orice „tentatie”. Suma pe care ai salvat-o intr-un an depune-o intr-un cont la care sa nu ai acces decat la scadenta.

 

 

3. Da-ti bacsis

Daca obisnuiesti sa mergi la salon pentru a-ti face manichiura si pedichiura, mai rareste vizitele. Pastreaza banii pe care i-ati fi dat acolo si, in plus, cand ti le faci singura da-ti bacsis. Presupunand ca in loc sa te duci doua ori pe luna, te duci doar o data si o manichiura si pedichiura te costa cel putin 30 de lei, intr-un an economisesti 360 de lei. Daca adaugam si un bacsis de 10 lei/vizita, se aduna 120 de lei. Deci, pui de-o parte 480 de lei.

 

 

4. Salveaza banii de la reduceri

Ai plecat la cumparaturi si in loc de 100 de lei ai dat doar 50 pe o rochie? Daca raspunsul este da, ai grija de rest. Daca-l cheltui pe o pereche de pantofi asta nu inseamna c-ai facut economii. Gandeste-te mai intai daca chiar ai nevoie de respectivii pantofi. Daca raspunsul e nu, atunci mai bine pune banii ramasi de-o parte.

 

Facand un calcul simplu, daca vei aduna sumele enumerate mai sus, vei observa ca intr-un an poti economisi cel putin 1260. Gaseste si alte locuri de unde poti „ciupi” si suma va creste. (Sursa: Yahoo Finance)

Cuvinte cheie:
Data articol: 22/11/2012