Shop
Ultimele 100 de articole

5 greseli cu banii pe care oamenii bogati nu le fac. Fa-ti timp si invata aceste principii-cheie!

16 octombrie 2017, , Vizualizări:
bani mai multi - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - wallet-2292428_1920

Gestionarea eficienta a banilor este o abilitate cheie a succesului. Oamenii de succes, multi dintre ei chiar in tinerete, iau decizii prin care sa devina mai buni in manevrarea banilor. Ca in orice domeniu din viata este important sa te educi despre amenintarile si provocarile legate de finante. Fa-ti timp si invata cateva principii-cheie care isi vor dovedi valoare in anii urmatori.

 

Iata 5 greseli cu banii pe care oamenii bogati nu le fac.

 

 

  1. Traiesc cu mai putini bani decat castiga

O abilitate esentiala in managementul banilor este sa cheltui mai putini bani decat castigi. Unii dintre cei mai bogati oameni ai planetei au aplicat acest principiu la sange. Spre exemplu, Sir John Templeton, un investitor legendar economisea 50% din venitul sau chiar si cand castiga foarte putin. Daca 50% ti se pare prea mult nu dispera. Poti sa atingi succesul financiar prin economisirea a numai 10-15% din veniturile tale.

Sfat: Invata sa cheltui mai putin decat castigi.

 

 

  1. Nu se concentreaza pe pret; inteleg importanta valorii

Pretul pe care il platesti pe o investitie, mancare ori imbracaminte este doar o parte a imaginii de ansamblu. Oamenii de succes se gandesc si la valoarea bunurilor. Pentru investitii ei iau in calcul oportunitatea de crestere a acestor afaceri. In ceea ce priveste lucrurile personale, intotdeauna sunt interesati de calitatea si de durata de viata a acestor produse. Spre exemplu, o pereche de pantofi eleganti de business ar putea costa 800 de lei insa ar putea fi purtati multi ani daca sunt ingrijiti corespunzator.

Sfat: Cumpara produse de calitate care sa dureze multi ani.

 

 

  1. Nu arunca bani pe dobanzi si comisioane; stiu cum sa-si administreze corespunzator conturile bancare

Un card de credit este foarte costisitor si, din nefericire, des intalnit. Oamenii de succes sunt foarte atenti la comisioane – spre exemplu cati bani platesc la folosirea ATM-ului sau pentru alte tranzactii. Aceste comisioane sunt usor de evitat daca planifici totul odata ce ai inteles cum functioneaza sistemul.

Sfat: Odata pe luna analizeaza timp de 5-10 minute extrasul de cont si vei intelege cum sta treaba cu taxele si comisioanele percepute de banca.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax