Dieta Yin-Yang! Iata de ce chinezii nu sunt supraponderali si traiesc peste 100 de ani! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Dieta Yin-Yang! Iata de ce chinezii nu sunt supraponderali si traiesc peste 100 de ani!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Diete sanatoase » Dieta Yin-Yang! Iata de ce chinezii nu sunt supraponderali si traiesc peste 100 de ani!

Dieta Yin-Yang nu este o cura de slabire, e un stil de viata. Dar, inevitabil, conduce la reglarea kilogramelor. Printre chinezi foarte rar poti intalni oameni supraponderali.

Acest lucru se datoreaza faptului ca produsele consumate de chinezi sunt in principal de origine vegetala si marina si nu sunt bogate in calorii. Cel mai important studiu privind dieta chinezeasca a demonstrat faptul ca acest tip de alimentatie asociat miscarii fizice genereaza un risc scazut de aparitie a cancerului, a bolilor de inima, obezitatii, osteoporozei sau a altor boli cronice devastatoare.

Populatia chineza are un regim alimentar bazat in special pe orez, o larga varietate de fructe, verdeturi si legume (cu soia din abundenta), alune si seminte. Sfaturile care completeaza dieta asiatica e sa consumam numai o singura data pe saptamana produse lactate, dulciuri, oua, carne de pasare si carne rosie.

O masa tipic chinezeasca are un continut de grasimi incredibil de mic (6-24% din totalul caloric) si fata de dieta tipic americana care are aproximativ 80% origine animala, dieta chinezeasca are un procent variabil intre 0 si 20. Secretul unei bune functionari a organismului consta in corelarea optima dintre tipul de personalitate, categoriile alimentare si anotimp.

Dieta Yin Yang trebuie urmata timp de doua luni. Regula este sa consumati ingrediente Yang timp de 3 zile la rand si apoi sa introduceti alimentele Yin timp de alte 3 zile. Daca respectati aceste reguli puteti pierde pana la 2 kilograme in fiecare saptamana. Dieta Yin Yang cere sa nu mancati nimic dupa ora 20 si sa beti o ceasca de ceai dupa fiecare masa.

 

Citeste continuarea pe caplimpede.ro

Data articol: 09/10/2016