Beneficiile postului cu apa. Cat poate dura si cat ajuta in caz de boala - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Beneficiile postului cu apa. Cat poate dura si cat ajuta in caz de boala

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Diete sanatoase » Beneficiile postului cu apa. Cat poate dura si cat ajuta in caz de boala
Beneficiile postului cu apa - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - water-2296444_1920

Postul, o metoda de restrictionare a consumului de alimente, se practica de mii de ani. Se pare ca exista beneficii ale postului cu apa si despre asta o sa vorbim in acest material.

Postul cu apa este un tip de post care restrictioneaza totul, cu exceptia apei. Majoritatea posturilor cu apa dureaza 24-72 de ore.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Beneficiile postului cu apa pentru sanatate sunt numeroase. De exemplu, poate reduce riscul aparitiei unor boli cronice si poate stimula autofagia, un proces care va ajuta corpul sa descompuna si sa recicleze partile vechi ale celulelor.

Care sunt beneficiile postului cu apa pentru sanatate

Oamenii incearca postul cu apa din motive religioase sau spirituale, pentru a pierde in greutate, pentru „detoxifiere”, dar si pentru beneficiile aduse sanatatii.

Studiile privind beneficiile postului cu apa asupra organismului arata ca oamenii care au aceste restrictii alimentare prezinta un risc mai scazut de anumite tipuri de cancer, boli de inima si diabet.

Te mai poate interesa: Ce mancam in Post?

Beneficiile postului cu apa pentru tensiunea arteriala

Cercetarile arata ca posturile de apa mai lungi, supravegheate medical, pot ajuta persoanele cu tensiune arteriala crescuta sa isi scada tensiunea.

Intr-un studiu, 68 de persoane care aveau tensiunea arteriala crescuta au postit aproape 14 zile sub supraveghere medicala. La sfarsitul postului, 82% dintre oameni au vazut ca tensiunea arteriala scade la niveluri sanatoase.

Beneficiile postului cu apa nu se opresc aici.

Poate imbunatati sensibilitatea la insulina si leptina

Cercetarile arata ca postul cu apa ar putea face corpul mai sensibil la leptina si insulina. O sensibilitate mai mare face ca acesti hormoni sa fie mai eficienti.

A fi mai sensibil la insulina inseamna ca al tau corp este mai eficient in reducerea nivelului de zahar din sange. A fi mai sensibil la leptina va poate ajuta corpul sa proceseze semnalele de foame si sa va scada riscul de obezitate.

Citeste si: Cand incepe Postul Pastelui 2022? Ce trebuie sa stie toti credinciosii. Rugaciune Postul Pastelui

Image by Baudolino from Pixabay

Data articol: 28/02/2022