Cand incepe Postul Pastelui 2022? Ce trebuie sa stie toti credinciosii. Rugaciune Postul Pastelui - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cand incepe Postul Pastelui 2022? Ce trebuie sa stie toti credinciosii. Rugaciune Postul Pastelui

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Cand incepe Postul Pastelui 2022? Ce trebuie sa stie toti credinciosii. Rugaciune Postul Pastelui
Cand incepe Postul Pastelui 2022

Daca te intrebi cand incepe Postul Pastelui 2022 citeste in continuare. Vei afla aici toate informatiile de care ai nevoie.

Postul Pastelui 2022. Lasata secului

Duminica, 27 februarie 2022, este lasata secului de carne (Duminica Infricosatoarei Judecati). Timp de inca o saptamana, crestinii mai au voie sa consume branza. Peste o saptamana, duminica 6 martie 2022, este lasata secului de branza (Duminica Izgonirii lui Adam din Rai).

Din acest moment incepe Postul Pastelui 2022, ce va dura pana sambata, 23 aprilie 2022 Duminica, 24 aprilie 2021, este prima zi din Pastele Ortodox.

Postul Pastelui 2022.  Dezlegari la peste

Spre deosebire de Postul Craciunului care este mai bland si are multe dezlegari la peste, Postul Pastelui este mult mai aspru. Zillele in care se da dezlegare la peste sunt duminica, 17aprilie (Intrarea Domnului in Ierusalim – Floriile) si 25 martie (Buna Vestire). Mai mult, in Saptamana Mare  se mananca numai seara, paine si apa. Iar in Vinerea Mare se tine post negru.

Postul Pastelui 2022 – Ce sa faci si ce sa nu faci

In postul Pastelui nu se consuma carne sau lactate. De asemenea, credinciosi trebuie sa-ti tina in frau gandurile necurate si poftele. Nu este bine sa faci petreceri, fapte rele sau sa vorbesti de rau pe cineva.

Postul Pastelui presupune curatenie trupeasca si sufleteasca.

Postul Pastelui este un indemn spre spiritualitate, milostenie, lecturi din Biblie si alte carti duhovnicesti. Credinciosii trebuie sa se spovedeasca in timpul Postului Mare pentru a se pregati pentru Impartasanie.

De asemenea, in Postul Mare se citeste Canonul cel Mare. Canonul Sfantului Andrei Criteanul se citeste pe fragmente in prima saptamana a Postului Sfintelor Pasti, in zilele de luni, marti, miercuri si joi, la Pavecernita; iar in intregime se citeste joi din saptamana a 5-a a Postului Sfintelor Pasti, la Pavecernita.

In Postul Pastelui NU se fac nunti.

Postul Pastelui 2022 – Rugaciune de spus in Postul Mare

Doamne Dumnezeule si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii în desert nu mi-l da mie.

Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, daruieste-l mie, robului Tau.

Asa Doamne, Împarate, daruieste-mi ca sa-mi vad gresalele mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantat esti în vecii vecilor.

Amin.

Foto: Unsplash.com

Data articol: 15/02/2022