Prea ocupat ca sa mananci sanatos? Iata 9 alimente pe care sa le ai tot timpul la indemana - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Prea ocupat ca sa mananci sanatos? Iata 9 alimente pe care sa le ai tot timpul la indemana

 

5. Spirulina

Aceasta alga albastru-verzuie iti poate schimba viata. Este recomandata chiar si copiilor intrucat se absoarbe foarte usor in organism. Amesteca o lingurita de spirulina cu salata, cu guacamole sau chiar in smoothie. Mai poti combina spirulina cu banana pentru un desert delicios.

 

6. Nori

Algele nori trebuie sa fie negre, nu verzi. Ele contin iod, proteine, vitaminele A, B1, B2, B12, calciu, zinc, fier, seleniu, cupru. Nori ajuta metabolismul si este parte a dietei alkaline. Adauga nori in orez brun, sau infasoara legumele in nori.

 

7. Linte rosie

Lintea, in special cea rosie, se pregateste in cateva minute, este usor de digerat si este plina de proteine, vitamine si minerale. O poti sota cu putin usturoi si ceapa in ulei de cocos, adaugi morcovi, cartofi dulci si putine condimente (turmeric, curry, scortisoara, coriandru, chimion etc.). O poti chiar infasura in fasii de nori sau o poti combina cu quinoa sau orez.

 

8. Pate

Desi suna sofisticat, pateurile sunt foarte usor de preparat in casa. Da la blender nuci, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac cu legume proaspete, ierburi si condimente si vei obtine un pate delicious si sanatos, bogat in proteine si nutrienti.

Iata cateva combinatii delicioase: seminte de floarea soarelui, rosii uscate, busuioc, telina, zucchini, arpagic; morcovi, unt de migdale, ghimbir, lamaie, nuca de cocos; nuci, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, patrunjel, linge; seminte de dovleac, ulei de canepa, morcovi, coriandru, chimion, cayenne, avocado.

 

9. Smoothie

Poti prepara smoothie-uri din orice. Sunt bune atat dimineata, cat si la pranz sau ca o gustare. Poti folosi cartofi dulci, linte, nuci, lapte de cocos sau migdale, sau orice legume sau fructe iti plac.

 

Photo credit: Belinda (miscdebris) / Foter.com / CC BY-NC-ND

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 13/11/2013