Când este vorba despre alimentaţia sănătoasă există multe mituri. Unele dintre ele au apărut din lipsa de informaţii, iar alte mituri despre alimentaţia sănătoasă au fost lansate de către unii producători. Iată 5 mituri despre alimentaţia sănătoasă demontate de către specialiştii în nutriţie.
Dacă te confrunţi des cu dureri de cap de vină pot fi mai mulţi factori.
Taratele de psyllium au fibre solubile care trec prin sistemul digestiv fara sa fie complet descompuse si absorbite.
Numarul bolnavilor de diabet s-a dublat la nivel mondial din 1980, ajungand la aproape 350 de milioane de persoane, potrivit unor date prezentate de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Din cauza complicatiilor sale, diabetul este principala cauza a orbirii, a amputatiilor si a insuficientei renale. Statisticile OMS nu sunt deloc optimiste. Reprezentantii organizatiei estimeaza ca, pana in anul 2030, numarul deceselor cauzate de diabet se va dubla.
Inima este unul dintre cele mai importante organe umane insa, in mod surprinzator, oamenii nu prea au grija de ea deranjand-o cu stresul si alimentatia nesanatoasa.
Cu totii probabil ca stiti cate ceva despre portocale sau denumite de specialisti Citrus sinensis, acestea sunt o resursa puternica pentru mentinerea sanatatii organismului, datorita faptului ca sunt bogate in vitamina C (100 gr portocale contin circa 75% vitamina C), un antioxidant care are rolul de a creste imunitatea organismului.
Cacaoa a fost folosita drept medicament inca din urma cu doua mii de ani, de pe vremea civilizatiilor azteca si mayasa, cand, sub forma de ciocolata lichida, era considerata hrana zeilor.
Vitamina A, denumita si retinol este un nutrient cheie pentru pastrarea sanatatii ochilor, prevenind inflamarea acestora si reducand riscul aparitiei cataractei.
Atunci când ne propunem să slăbim, mulți dintre noi avem în gând reducerea stratului de grăsime de la nivelul abdomenului. Putem face asta dacă urmăm câteva reguli simple de alimentație. Iată care sunt, în acest sens, recomandările nutriționistului Gianluca Mech.
Peștele și fructele de mare reprezintă opțiunea preferată a multor oameni, mai ales atunci când țin un regim de slăbire ori o dietă de menținere.
Mulți dintre noi considerăm vacanța ocazia de a ne face toate poftele culinare, motiv pentru care, de cele mai multe ori, concediul se termină și cu câteva kilograme în plus.
Vara nu e anotimpul perfect cand vine vorba despre siguranta alimentara. Preparatele se pot altera foarte repede, iar daca nu iti iei masuri de precautie te poti imbolnavi foarte usor.
Pe masura ce temperatura de afara creste, cresc si sansele ca alimentele sa se altereze rapid.
Unii dintre noi preferam sa facem foamea decat sa mergem pe jos sau, Doamne fereste!, sa mergem la sala.
Iata noi metode de a-ti antrena mintea in procesul pierderii in greutate. Asa cum stim, creierul nostru e primul care trebuie convins sa urmeze o anumita cale sau sa adopte o anume atitudine, iar trupul ii va urma.
Dr. Jeffrey Rossman (Rodale.com/Yahoo Health) spune ca zaharul intruneste toate caracteristicile unui drog:
Suntem invadati de multe sfaturi si bune intentii mediatizate care ne spun ce e important sa mancam.
Alimentele ce conțin acizi grași Omega-3 sunt esențiale pentru sănătate. Nutriționistul Gianluca Mech explică cum deficiența de Omega-3 poate favoriza apariția mai multor afecțiuni, printre care și depresia, și recomandă o serie de alimente bogate în acești acizi grași.
Vitamina E, ca si vitamina C, e un antioxidant extrem de puterenic, care ajuta la prevenirea cancerului si a altor numeroase boli, insa contribuie semnificativ si la mentinerea tineretii si sanatatii tenului.
Fie ca ne place, fie ca-l uram, mersul la sala e, de cele mai multe ori, un lux pe care nu ni-l putem permite, atat ca timp, cat si din punct de vedere financiar, mai ales in aceasta perioada. Vestea buna e ca fitnessul nu e singurul mod in care putem sa dam jos niste kilograme.