Culorile care previn cancerul, recomandate de Dr. Oz - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Culorile care previn cancerul, recomandate de Dr. Oz

 

3. Alimentele galbene lupta impotriva cancerului la stomac si cancerului esofagian

Citricele precum lamaile, mandarinele, grapefruit-ul si papaya sunt bogate in vitamina C, un antioxidant puternic, care protejeaza impotriva tuturor formelor de cancer, in special la stomac, gat, gura si cancerul la colon.

Totodata, aceste alimente contin flavonoide, care inhiba cresterea tumorilor canceroase si te ajuta la detoxifiere. Adauga aceste fructe in dieta ta zilnica, consuma-le cel putin o data pe zi.

 

 

4. Alimentele verzi lupta impotriva cancerului ovarian, la sani si la plamani

Exista multe dovezi care sugereaza ca un consum de crucifere, precum napi, andive, varza chinezeasca, conopida, broccoli si varza este asociat cu scaderea riscului de a avea cancer la stomac, ovare, la sani, colon si la plamani.

Aceste vegetale sunt bogate in glucosinolat, un component care protejeaza impotriva dezvoltarii cancerului. De asemenea, contin vitamina K, care ajuta la prevenirea diabetului, ceea ce reduce riscul de cancer pancreatic. Consuma aceste alimente de doua ori pe zi pentru a scadea riscul de a dezvolta cancer.

 

 

5. Alimente neutre din punct de vedere al culorii care lupta impotriva cancerului la stomac, ovarian si la cel de colon

Consumul de ciuperci, usturoi, ceapa, arpagic a fost legat de o scadere a riscului de cancer la stomac. Alicina, componentul activ din usturoi, are efecte antimicrobiene si antioxidante. Alicina este eliberata atunci cand usturoiul este taiat, zdrobit sau mestecat. Pentru a-i creste beneficiile, asteapta 10 minute inainte de a gati usturiul pentru a permite alicinei sa se formeze.

Polifenolii care se gasesc in ceapa au efecte anticancerigene in ceea ce priveste dezvoltarea cancerului la colon. In acelasi timp, ceapa contine elemente anticancerigene naturale precum apigenina, antocianina si quercetina. Ciupercile sunt bogate in vitamina D, care, de asemenea, reduce riscul de cancer ovarian. Mananca cel putin o data pe zi unul dintre alimentele neutre din punct de vedere al culorii.

 

 

Stiai ca sucul de graviola are efecte terapeutice remarcabile in prevenirea si tratarea cancerului? Afla detalii si comanda si tu aici.

suc de graviola

 

Nu-ti sabota propria dieta prin alimente periculoase

Primul pas este sa adaugi in dieta alimentele mentionate mai sus. In acelasi timp insa, trebuie sa renunti la produsele periculoase. Cercetarile au aratat ca sunt alimente care crescul riscul de cancer si, prin uamare, ar trebui evitate.

Redu lactatele: limiteaza consumul de lactoza la 10 mg pe zi. Asta inseamna o ceasca de lapte sau o cupa de inghetata.

Elimina sucul: Nu mai mult de o sticla pe saptamana.

Redu alcoolul: Nu mai mult de un pahar de alcool pe zi pentru femei si doua pentru barbati.

Redu mancarea procesata: Carnea procesata, hot dog-ul, bacon si carnatii sunt cancerigeni.

Redu sarea: Evita alimentele bogate in sodiu, in special sosul de soia si alte produse conservate.

 

Photo credit: marthax / Foter / CC BY-SA

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 04/11/2014