Ce alimente sanatoase trebuie sa eviti ca sa fii sanatos - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce alimente sanatoase trebuie sa eviti ca sa fii sanatos

 

Bauturile vitaminizate sunt lichide (sucuri cu sau fara zahar) in care s-a adaugat o pastila de vitamina. “Aceste bauturi sunt periculoase pentru sanatate, mai ales ca nu stii care este nivelul de vitamine si minerale din corpul tau. Daca o persoana normala bea un lichid vitaminizat, mananca cereale fortifiate si mai ia si un supliment alimentar, va avea cu siguranta o supradoza”, explica Walter Willett, profesor de nutritie si epidemiologie la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Harvard.

 

 

Batoanele energizante  au inlocuit o masa in scopul de a ajuta la scaderea in greutate sau la sporirea masei muscularr. Batoanele energizante insa sunt niste bomboane cu un continut ridicat de vitamine, proteine si fibre. La majoritatea dintre aceste batoane, zaharul este principalul ingredient, al doilea in cel mai fericit caz. O varianta mult mai sanatoasa este data de fructele si legumele pentru slabit, iaurt pentru cresterea masei musculare. Iar pentru o masa mai consistenta, incearca nucile si fructele uscate.

 

 

Este usor  sa crezi ca alimentele “coapte”, “fara grasimi”, “continut redus de grasimi” sau “fara gluten” sunt sanatoase. Insa chipsurile neprajite sunt fabricate din faina rafinata sau amidon, cu un aport sporit de calorii si foarte putini nutrienti. Chipsurile coapte sunt marketizate ca fiind sanatoase. In realitate, insa, contin fulgi de cartofi rafinati, amidon, ulei, sale si alte elemente aditionale pentru gust. Painea prajita la pachet este fabricata din faina alba, ulei, sare si multe alte ingrediente. Cercetarile multiple in domeniul alimentar releva faptul ca un consum sporit de faina rafinata si amidon sporeste riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare, cancer, diabet si contribuie la acumularea de kilograme in plus. “Acum ca s-au scos grasimile trans din majoritatea alimentelor procesate, cel mai sanatos ingredient din chipsuri sunt grasimile”, a declarat Walter Willett.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 24/03/2015