Aluat clatite. Cum sa faci in 5 pasi aluatul perfect pentru clatite. Plus 10 retete de clatite delicioase
Aluat clatite. Retete clatite crocante
Clatite crocante
Reteta de Kassandra_2010
Ingrediente Aluat clatite
– 4 oua;
– 10 linguri zahar;
– 1 praf de sare;
– esenta de rom (dupa preferinta);
– 1 pliculet praf de copt;
– 1 cana lapte;
– 1 cana apa minerala;
– 2 linguri ulei;
– 4 mere mari;
– 300 g nuca.
Mod de preparare
Ouale, zaharul, sarea, esenta de rom si praful de copt se bat bine cu telul sau se amesteca la mixer.
Se adauga laptele caldut, apa minerala si uleiul si se amesteca pana cand obtinem o compozitie omogena. Apoi se adauga faina, in ploaie, amestecandu-se incontinuu si adaugand faina pana cand compozitia se ingroasa si curge mai greu de pe lingura.
Se lasa 10 minute sa se odihneasca, la frigider, timp in care se sparg nucile, se taie bucatele, se curata merele si se dau pe razatoare. Apoi se incorporeaza in compozitie, impreuna cu bucatile de nuca.
Se incinge o tigaie pe aragaz, se “zapaceste” putin ulei in tigaie, doar cat sa se unga intreaga suprafata a tigaii, surplusul de ulei fiind scurs intr-o cescuta, apoi se pun cate 2 linguri de compozitie la copt. Se intoarce clatita de pe o parte pe alta pana se rumeneste, apoi… alta la rand! ? Este important sa se unga tigaia cu putin ulei inainte de fiecare clatita, altfel se vor lipi.
Se servesc dupa racire.
Pofta buna!
Imagine de -Rita-👩🍳 und 📷 mit ❤ de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2 3 4 5 6
