Aluat clatite. Cum sa faci in 5 pasi aluatul perfect pentru clatite. Plus 10 retete de clatite delicioase - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 15 ani pentru voi

Aluat clatite. Cum sa faci in 5 pasi aluatul perfect pentru clatite. Plus 10 retete de clatite delicioase

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Aluat clatite. Cum sa faci in 5 pasi aluatul perfect pentru clatite. Plus 10 retete de clatite delicioase
aluat clatite - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pancakes-2020863_1920
Autor: Redacția Sfatulparintilor.ro , Credit foto: Imagine de -Rita-👩‍🍳 und 📷 mit ❤ de la Pixabay

Aluat clatite. Daca desertul tau preferat sunt clatitele, insa te-ai ferit intotdeauna sa le faci in casa pentru ca nu ti-a reusit niciodata aluatul, atunci articolul de fata este pentru tine.

Aluat clatite. Am descoperit secretul celor mai delicioase clatite, pentru toate gusturile, fie ca iti plac clatitele pufoase, clatitele crocante sau esti fan clatite americane.

Aluat clatite. 5 pasi pentru aluatul perfect de clatite

  1. Oua de tara

Ouale de tara fac clatitele mai pufoase, pentru ca albusul este mai consistent, iar galbenusul le va da o culoare mai frumoasa.

  1. Incorporarea ingredientelor

Nu amesteca mai intai ingredientele lichide si apoi sa le incorporezi pe cele uscate, ci invers. Amesteca intai ingredientele uscate, fa o gaura in mijloc, adauga celelalte ingredinte si amesteca usor, din centrul vasului spre exterior.

  1. Scapa de cocoloase

Ca sa fii sigur ca nu ai cocoloase, strecoara aluatul printr-o sita inainte de a prepara clatitele. Astfel ele vor fi mai aerate.

  1. Odihneste aluatul

Dupa ce ai terminat tot “procesul tehnologic”, lasa aluatul sa se odihneasca la rece 20-30 de minute. Amidonul din faina se va umfla si clatitele vor iesi mai pufoase.

  1. Umplerea

Nu umple clatita imediat ce o iei de pe foc. Asaza-le pe toate una peste alta, acopera-le cu un capac sau cu o farfurie, iar ele se vor fragezi.

ATENTIE! Temperatura din tigaie este foarte importanta. Daca tigaia nu este foarte bine incalzita, clatitele nu se vor coace, raman albe si greu de manuit. In schimb, daca este prea incinsa, aluatul se prajeste prea repede si nu apuci sa-l intinzi frumos.

PONT! Ca sa nu se mai lipeasca clatitele, puteti adauga in aluatul lor amidon de cartofi sau bere.

Citeste continuarea: 1 2 3 4 5 6

Cuvinte cheie:
Data articol: 07/10/2025