Shop
Ultimele 100 de articole

Top 5 alimente pe care le crezi sănătoase, dar nu sunt

22 octombrie 2018, , Vizualizări:
alimente care nu sunt sanatoase - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - supermarket-949913_1920

Alimentele sănătoase sunt un subiect la modă în zilele noastre. Oamenii devin mai responsabili sunt interesaţi să consume alimente sănătoase  şi, uneori, chiar încep şi un program de exerciţii fizice. Cu toate acestea, nu de puţine ori se întâmplă ca unii să cedeze tentaţiei şi să mănânce nesănătos. Însă dacă acesta nu devine un obicei zilnic şi, dacă acel produs dă un sentiment de bine, nu este nevoie să te îngrijorezi. Până la urmă să fii fericit este la fel de important ca şi consumul de alimente sănătoase. Însă ce faci atunci când tu consideri că produsele pe care le consumi fac parte din grupul alimentelor sănătoase, dar se dovedesc a fi tocmai pe dos?

 

Iată un top 5 alimente pe care tu le consideri sănătoase dar care nu sunt:

 

 

 

Uleiurile vegetale, alimente sănătoase sau nu?

Cei mai mulţi dintre oameni consideră că grăsimea lichidă este cea mai sănătoasă şi de aceea se crede că uleiurile vegetale sunt sănătoase. Ca să nu mai vorbim de faptul că provin din plante. Ceea ce uită mulţi oameni este faptul că şi untul poate deveni lichid, dacă este încălzit puţin. Iar uleiurile folosite în restaurantele fast food pentru prăjirea cartofilor este, de cele mai multe ori, ulei de palmier, un ulei saturat şi nesănătos. La temperatura camerei este semi-solid, dar, aşa cum ştim de la fizică, devine lichid când se încinge pentru prăjire şi nu este deloc sănătos. Dacă un alt tip de ulei mai sănătos ar fi folosit pentru prăjirea acelor cartofi gustoşi, aceştia nu ar mai fi bombe cu ceas pentru sănătatea ta, atât timp cât şi cartofii sunt de calitate bună.

 

 

 

 

Ce paste nu intră în categoria alimentelor sănătoase?

Deşi sunt o mulţime de tipuri de paste, iar unele dintre acestea chiar sunt sănătoase, pastele obişnuite folosite atunci când cumperi spaghetti, macaroane, tăiţei conţin făină albă mixată cu apă şi ouă (deşi procentajul scăzut de ou nu contribuie prea mult la valoarea nutriţională a pastelor). Fără vitamine, fără minerale şi prea puţine fibre, pastele nu pot fi incluse în categoria alimentelor sănătoase. Dimpotrivă! Iar pentru ca lucrurile să fie şi mai rele pastele de tip fast food conţin multă sare şi grăsimi nesănătoase.

 

 

 

Pâinea albă nu este deloc un aliment sănătos

Acelaşi conţinut ca şi în cazul pastelor, doar că transformat în pâine. Probabil că mulţi oameni sunt conştienţi de acest lucru, însă există şi destul de multe persoane care cred că toate genurile de pâine le fac bine. Pâinea albă nu este bună.

 

 

 

Amestecul de supă

Doar nu credeai că pudra aceea verde pe care o pui în apă este bună pentru sănătatea ta, nu-i aşa. Ei bine, nu este. Când mănânci supă, de fapt consumi apă, lapte, unt şi orice altceva conţine acea pudră alături de sarea gustoasă şi conservanţi. De fapt, trebuie subliniat că amestecul conţine multă sare. Din păcate, sarea este folosită excesiv în semipreparate şi în mâncărurile de tip fast food. Iar sarea este un factor care contribuie la bolile de inimă. Organismul face eforturi mari să o elimine din corp. Rinichii sunt cei care se ocupă cu eliminarea sării din corp şi cu cât consumi mai multă sare cu atât tensiunea arterială creşte pentru a fi eliminată. Iar tensiunea arterială crescută nu-ţi face bine, ceea ce deja ştiai.

 

 

 

Ketchup

Ketchup-ul este unul dintre cele mai îndrăgite alimente însă nu te lăsa înşelat de acest lucru. În ciuda faptului că are în compoziţia sa licopen, un antioxidant excelent pentru scăderea riscului de a dezvolta cancer, ketchup-ul conţine mult zahăr (aproape 26% carbohidraţi conform Wikipedia) dar şi multă sare. În plus, cele mai multe tipuri de ketchup este procesat şi non-organic astfel că nivelul licopenului este mult mai scăzut decât se crede.

 

 

 

 

Tu consumi vreunul dintre aceste alimente?

Cuvinte cheie: , , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.