5 alimente care iti pot salva viata. Tu cat de des le consumi?
Sunt unele alimente sanatoase pe care atunci cand le mananci te simti vinovat, care insa ti-ar putea salva viata? Alimente sanatoase care iti pot salva viata? Bineinteles! Iar cand vorbim despre alimente sanatoase nu ne referim la cele evidente, precum fructele si legumele.
Iata, deci, 5 alimente sanatoase care iti pot salva viata:
Alimente sanatoase #1: Merisor
Lista beneficiilor oferite de aceste fructe micute este foarte lunga. Merisorul este o sursa excelenta de antioxidanti, anti-inflamatorii, anti-bacterieni si substante ce imbunatatesc sistemul imunitar, dar si o multime de fitonutrienti. Si cu cat mai multi fitonutrienti avem in corp cu atat mai puternica este protectia sa. Intr-un studiu realizat la Universitatea Cornell, cercetatorii au expus celule cancerigene la elemente extrase din merisor si au descoperit ca dupa 4 ore multe din celulele bolnave au murit. Prin urmare, merisorul nu doar ca are un gust fantastic, insa este si alegere excelenta pentru orice dieta sanatoasa.
Alimente sanatoase #2: Boabele de cafea
Un studiu realizat la Universitatea Scrantin a scos la iveala faptul ca flavonoidele din cafea pot preveni bolile de inima. Profesorul care a condus experimentul, dr. Joe Vinson spune ca „antioxidantii sunt soldatii tai care te protejeaza impotriva radicalilor liberi, care vin din inspirarea aerului poluat si din consumul de zahar, si care declanseaza o multime de boli cronice”. Antioxidantii din cafea ajuta la neutralizarea factorilor care declanseaza cancerul, bolile de inima, diabetul si atacul cerebral. Insa, nu trebuie sa uiti ca aceasta bautura, cafeaua, iti creste tensiunea arteriala si daca bei iti place un pic mai mult, ar fi o idee bunsa sa treci la varianta decofeinizata, care ofera aceeasi cantitate de antioxidanti precum cea normala.
Alimente sanatoase #3: Somonul
Potrivit unui studiu realizat de catre Rush University Medical Centre, oamenii care consuma peste macar o data pe saptamana au sanse mai mici de a dezvolta Alzheimer, comparativ cu cei care nu au peste in dieta. Dr. Martha Morris de la Centrul Medical Luke din Chicago a condus un studiu medical in care a analizat sanatatea creierului la care au participat 815 pesoane intre 65 si 94 de ani. Rezultatele a fost extraordinare: Morris a descoperit ca persoanele care mancau peste in mod regulat aveau sanse mai mici de a suferi de Alzheimer decat ei care avea o dieta din care lipsea pestele. Cercetatorii au descoperit ca DHA din peste este cheia combaterii acestei afectiuni: DHA incetineste dezvoltarea Alzheimer, fiind un ingredient important pentru sanatatea creierului si, implicit, pentru o viata sanatoasa.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie