6. Semipreparate
Semipreparatele si alimentele congelate contin zahar, fructoza din sirop de porumb, sare si conservanti.
Alternativa: mancarea gatita in casa si congelata.
7. Uleiuri vegetale
Majoritatea uleiurilor vegetale este ultra procesata si contine grasimi trans. Desi grasimile saturate sunt considerate, in principal, vinovate, de fapt grasimile trans contribuie la cresterea colesterolului LDL (colesterolul rau).
Alternativa: uleiul de cocos, uleiul de masline.
8. Paine procesata, ambalata
Painea ambalata din supermarket-uri este de obicei rafinata si procesata. Asta inseamna grau si gluten procesate care dau mari batai de cap sistemului digestiv care nu le poate dizolva asa usor. In plus, acest tip de paine este de obicei bogat in sare, si uneori chiar in zahar.
Alternativa: painea de casa, painea de secara.
Citeste si: 7 alimente pe care nutritionistii le au intotdeauna in frigider
9. Carne procesata
Animalele crescute pentru a deveni materie prima in procesarea carnii sunt, de obicei, hranite cu hormoni, antibiotice, medicamente de uz veterinar. Conditiile de crestere pot sa nu fie dintre cele mai bune, asa incat posibilitatea ca animalele sa fie bolnave este destul de mare. In plus, aceste alimente procesate contin sare, nitriti (conservant si agent antimicrobian, care dau si aroma si culoare), precum si alti potentiatori de aroma si coloranti.
Alternativa: Carnea organica de la animale hranite cu iarba.
10. Margarina
Margarina este bogata in grasimi trans care se formeaza in procesul de hidrogenare (transformarea uleiurilor lichide in substanta solida).
Alternativa: Untul organic sau untul de cocos
Citeste continuarea: 1 2