10 sfaturi sa-ti transformi dormitorul in sanctuarul somnului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 sfaturi sa-ti transformi dormitorul in sanctuarul somnului

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 10 sfaturi sa-ti transformi dormitorul in sanctuarul somnului
sfaturi sa-ti transformi dormitorul

Este dormitorul tau un loc fericit, linistit? Daca raspunsul este NU, e timpul sa iei masuri. De ce? Pentru ca un dormitor in care nu poti fi linistit si fericit nu iti ofera un somn bun. Iar lipsa somnului poate aduce multe neplaceri. Un somn bun imbunatateste memoria, reduce poftele si stresul, reduce inflamatiile si contribuie la marirea sperantei de viata. Lipsa somnului poate duce la depresie, kilograme in plus, iritabilitate, putere de concentrare scazuta, colesterol mare, tensiune arteriala mare.

Iata 10 sfaturi ca sa-ti transformi dormitorul in sanctuarul somnului.

1. Fara electronice

In dormitor n-ar trebui sa existe televizor, tablete, telefoane. Luminile de la aceste aparate intrerup abilitatea corpului de a produce melatonina. Melatonina este un hormon produs instinctiv cand se intuneca. Daca in dormitorul tau este lumina, nu se produce suficienta melatonina pentru ca nu se poate face distinctie intre zi si noapte.

2. Ai grija sa fie intuneric in dormitor

Dincolo de luminile electronicelor, ai grija sa tragi draperiile sau jaluzelele astfel incat sa fie intuneric in camera. Luminile de afara, farurile masinilor pot avea acelasi efect: stoparea productiei de melatonina. Si masca pentru ochi poate fi o solutie sa ai intuneric.

3. Investeste intr-o saltea de calitate

Somnul agitat poate fi din cauza saltelei necorespunzatoare. Unii oameni nici nu-si dau seama ca nu pot dormi din cauza faptului ca au salteaua prea tare sau prea moale. Investeste intr-o saltea care sa-ti ofere suficient suport, dar si intr-o perna care sa-ti sustina corespunzator gatul.

4. Tine dormitorul racoros

Daca organismul se supraincalzeste poti transpira si astfel sa-ti intrerupi somnul. Daca nu esti fanul aerului conditionat, poti cumpara un ventilator de tavan. Asternuturile trebuie sa fie usoare, din materiale naturale. Temperatura in camera n-ar trebui sa depaseasca 18-20 de grade Celsius.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 07/08/2020