Ce semnifica culoarea rosie. Trasaturile de personalitate ale celor care poarta rosu - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce semnifica culoarea rosie. Trasaturile de personalitate ale celor care poarta rosu

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Ce semnifica culoarea rosie. Trasaturile de personalitate ale celor care poarta rosu
Ce semnifica culoarea rosie

De cand e lumea, rosul a starnit pasiuni si a incins imaginatia. Dar semnificatia acestei culori este mult mai profunda si spune mai multe decat ne-am imagina despre persoana care o poarta. Descopera, in cele ce urmeaza, ce semnifica culoarea rosie si care sunt trasaturile predominante ale oamenilor care o prefera.    

Culoarea rosie este cea mai intensa culoare din spectrul cromatic. De aceea, persoanele afectate de orbire temporara, in momentul in care le revine vederea, zaresc prima data rosul.

Aceasta culoare este una a semnificatiilor contrastante. Este culoarea lui Cupidon, dar si a diavolului, a iubirii patimase, dar si a raului, a atractiei, dar si a razboiului.

Semnificatia culorii rosii in lume

Popoarele lumii se raporteaza la aceasta culoare in mod diferit. In cea mai mare parte a Asiei, spre exemplu, rosul este culoarea fericirii si a norocului. De aceea, in ziua nuntii, tinerele imbraca tinute de culoare rosie. In Japonia, culoarea rosie este asociata, in plus, cu fertilitatea. In Orientul Mijlociu, rosul este asociat primejdiei si necazului, iar in Africa de Sud este culoare de doliu.

Citeste si: Ce semnifica culoarea albastra. Trasaturile de personalitate ale celor care prefera albastrul

Ce semnifica culoarea rosie

Lista de semnificatii pozitive ale acestei culori este una lunga. Rosului ii sunt asociate, asadar: erotismul, pasiunea inflacarata, dragostea, incitarea, curajul, actiunea, energia, vigoarea, atragerea atentiei. La polul opus, se afla asocierile urmatoare: pericol, agresivitate, manie, violenta, razboi, sange, moarte.

Acum ca ai aflat ce semnifica culoarea rosie, descopera si trasaturile dominante ale persoanelor care poarta frecvent rosu.

Te mai poate interesa: Ce semnifica culoarea alb. Trasaturile de personalitate ale celor care prefera albul

Trasaturile de personalitate ale celor care adora culoarea rosie

Oamenii care iubesc rosul sunt oameni cu pofta de viata, extrovertiti, indrazneti, ambitiosi, competitivi, provocatori, nerabdatori, impulsivi, pasionati si pasionali. Sunt genul de persoane in preajma carora iti face placere sa te afli, care reusesc sa umple de lumina o incapere atunci cand intra in ea.

Insa, ca urmare a faptului ca sunt competitivi, ambitiosi si nerabdatori, atunci cand lucrurile nu se intampla cand vor ei si cum vor ei, pot deveni irascibili si agresivi.

Cu toate astea, nu toti cei care iubesc rosul sunt aprigi ca focul.

Multi dintre ei pot fi calmi si calzi, introvertiti, neplacandu-le sa iasa in evidenta. Totusi, adesea, puem vorbi doar despre o masca, iar aceasta sa ascunda un spirit vulcanic, niste trairi clocotinde, pe care, insa, respectiva persoana stie sa le gestioneze foarte bine.

Oamenii care iubesc rosul sunt, cu siguranta, extrem de interesanti. Te pot lua prin suprindere atunci cand te astepti mai putin si te pot dezamagi atunci cand nici nu te gandesti ca ar putea s-o faca. Oricum ar fi, langa ei nu te plictisesti. Viata alaturi de un astfel de om este ca intr-un montagne russe. Daca iti plac senzatiile tari, cauta-i compania si cu siguranta nu vei fi dezamagit.

Nu rata nici: Ce semnifica culoarea galben. Care sunt trasaturile de personalitate ale celor care adora culoarea galben

Image by Willi Heidelbach from Pixabay

Data articol: 23/09/2021