Ce semnifica culoarea alb. Trasaturile de personalitate ale celor care prefera albul - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce semnifica culoarea alb. Trasaturile de personalitate ale celor care prefera albul

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Ce semnifica culoarea alb. Trasaturile de personalitate ale celor care prefera albul
ce semnifica culoarea alb - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - lily-2758673_1920

Dintotdeauna, albul a fost asociat cu puritatea si inocenta, dar simbolistica acestei nonculori este mult mai extinsa. Afla, in cele ce urmeaza, ce semnifica culoarea alb si care sunt trasaturile de personalitate ale celor care prefera albul.

Albul este relaxant, dar, in acelasi timp, este energizant. Incaperile in care predomina albul inspira liniste si aduc vindecare.

Simbolistica albului de-a lungul secolelor

In Crestinism, albul reprezinta puritatea si adevarul. La Botez, copilul era imbracat in alb, iar la Judecata de Apoi se zice ca cei iertati de pacate poarta vesminte albe. De asemenea, Sfantul Duh este infatisat ca un porumbel alb. Albul e culoarea sacra a papalitatii si catolicismului.

La chinezi, aceasta nonculoare are o conotatie negativa. Este simbolul batranetii si al necazului. De aceea, chinezii poarta alb atunci cand sunt in doliu.

Steagul alb este un simbol al predarii, dar, in acelasi timp, anunta intentia celui care l-a arborat de a comunica cu adversarul, de a ajunge la o intelegere.

Citeste si: Ce semnifica culoarea galben. Care sunt trasaturile de personalitate ale celor care adora culoarea galben

Ce semnifica culoarea alb

Albul sugereaza luxul prin simplitate, fiind asociata stilului minimalist. Exista motive bine intemeiate pentru care albul este culoarea rochiei de mireasa si a uniformelor cadrelor medicale. Asta intrucat sugereaza eleganta, rafinamentul si inocenta femeii in cea mai importanta zi din viata ei, ziua nuntii, si, respectiv, pentru ca este asociata curateniei, vindecarii, mediului steril. Are un impact puternic asupra celui care o priveste, dandu-i sentimentul de siguranta.

Albul reprezinta, totodata, optimismul si generozitatea, sentimente ce ajuta sufletul sa se vindece si sa se purifice.

Te mai poate interesa: Ce semnifica culoarea mov. Trasaturile de personalitate ale persoanelor care prefera aceasta culoare

Trasaturile de personalitate ale celor care prefera albul

Acum ca ai descoperit simbolistica culorii alb, afla si ce trasaturi de personalitate au oamenii care prefera aceasta culoare. Vorbim despre persoane foarte inteligente, blande si sincere. Aceste persoane se adapteaza usor schimbarilor si, nu de putine ori, pun binele altora pe primul loc. Sunt genul de oameni care aduc lumina in vietile celor in care intra. Despre ei se spune ca, atunci cand intra intr-o incapere, lumineaza acea incapere cu aura lor.

In plus, sunt gospodari si isi gestioneaza cu multa atentie veniturile. Sunt perfectionisti, critici si cu ei insisi, si cu cei din jur.

Nu rata nici: Ce semnifica culoarea verde. Efectele culorii verzi asupra psihicului uman

Data articol: 09/10/2021