Ce semnifica culoarea mov. Trasaturile de personalitate ale persoanelor care prefera aceasta culoare - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce semnifica culoarea mov. Trasaturile de personalitate ale persoanelor care prefera aceasta culoare

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » Ce semnifica culoarea mov. Trasaturile de personalitate ale persoanelor care prefera aceasta culoare
Ce semnifica culoarea mov

Fiecare culoare in parte ascunde o serie de semnificatii si fiecareia ii este specific un anumit tip de personalitate. Descopera, in cele ce urmeaza, ce semnifica culoarea mov si ce spune preferinta pentru aceasta culoare despre personalitatea ta.

Culoarea mov de-a lungul secolelor

In Evul Mediu, movul era considerat culoarea regilor, fiind asociat bogatiei, maretiei, vitei nobile. In Crestinism, aceasta culoare a fost asociata patimilor lui Iisus. In Imperiul Bizantin, imparatesele nasteau intr-o camera mov, iar imparatii nascuti in camerele mov primeau un statut aparte.

In zilele noastre, in China si Japonia, movul semnifica abundenta, dar si trezirea spirituala si vindecarea fizica si mentala.

Culoarea celei de-a saptea chakre

Si pentru ca tot vorbim despre trezire spirituala si vindecare, amintim faptul ca cea de-a saptea chakra, chakra coroanei, este reprezentata prin culoarea mov. Aceasta chakra reprezinta conexiunea noastra cu Divinitatea, puntea de legatura cu Universul, si este asociata onoarei, respectului de sine si sperantei.

Chakra coroanei este cel mai puternic centru energetic al corpului. Aceasta ne faciliteaza accesul la stari inalte ale constiintei si ne deschide mintea catre lucrurile care sunt dincolo de puterea noastra de perceptie.

Citeste si: Semnificatia culorilor. Ce simbolistica are fiecare culoare

Ce semnifica culoarea mov

Culoarea mov simbolizeaza, printre altele, spiritualitatea, pocainta, reculegerea, intelepciunea si iubirea. Fiind o culoare rece, este asociata adesea cu indiferenta si nepasarea.

Movul este, de asemenea, asociat romantismului si pasiunii. Este culoarea persoanelor atrase de latura spirituala, carora le place sa invete continuu si sa descopere lucruri despre vietile personalitatilor marcante.

Aceasta culoare are nenumarate efecte benefice la nivel mental si fizic. Astfel, movul calmeaza fricile, favorizeaza detoxifierea organismului, intareste sistemul imunitar si regleaza tensiunea arteriala. De asemenea, are efecte benefice asupra sistemelor osos si nervos. La nivel spiritual, movul are efecte purificatoare.

Te mai poate interesa: Care este culoarea ta de PUTERE in functie de ZODIE? Ce culoare trebuie sa ai in preajma mai DES

Trasaturile de personalitate ale celor care prefera culoarea mov

Acum ca ai aflat ce semnifica culoarea mov, descopera si trasaturile de personalitate ale celor care iubesc aceasta culoare.

Persoanele care se simt reprezentate de culoarea mov sunt creative, firi artistice si neconventionale, tolerante. Au o sensibilitate crescuta, ceea ce le face vulnerabile. Sunt oameni secretosi, avand multe trasaturi contradictorii. Sunt onesti si sinceri, calitati pe care le cauta si la cei din jur.

Oamenii care prefera culoarea mov sunt dificili si greu de multumit. Adesea, refuza sa intreprinda actiuni daca nu au niciun beneficiu de pe urma acestora.

De notat faptul ca movul este culoarea reprezentativa a zodiei Fecioara, semnificand melancolia specifica nativilor acestui semn zodiacal.

Nu rata nici: Semnificatia culorilor la birou

Imagine de carlo quinteros de la Pixabay

Data articol: 21/10/2021