Ce semnifica culoarea albastra. Trasaturile de personalitate ale celor care prefera albastrul - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce semnifica culoarea albastra. Trasaturile de personalitate ale celor care prefera albastrul

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Ce semnifica culoarea albastra. Trasaturile de personalitate ale celor care prefera albastrul
Ce semnifica culoarea albastra

Albastrul are, poate, cea mai bogata simbolistica dintre toate culorile. Are o multitudine de semnificatii pozitive, dar, in egala masura, si dintre cele negative. Afla, in cele ce urmeaza, ce semnifica culoarea albastra si care sunt trasaturile de personalitate ale celor care prefera aceasta culoare.

Exista studii care sustin ca albastrul este culoarea preferata a majoritatii oamenilor. Este, mai cu seama, preferata de barbati, mai ales daca vorbim despre albastrul inchis, pe care acestia il asociaza cu masculinitatea, cu autoritatea si cu succesul.

Semnificatia albastrului in istorie

In Egiptul Antic, culoarea albastra era asociata Zeului Cerului, Ammon. Pe vremea faraonilor, exista credinta ca aceasta culoare este aducatoare de noroc in lumea de dincolo.

La chinezi, albastrul are o conotatie contradictorie: pe de o parte, este culoarea demonilor, a strigoilor, iar pe de alta, simbolizeaza drumul celui invatat, al autodidactului care isi dedica intreaga viata studiului.

La romani, culoarea albastra era asociata barbarilor si strainilor.

In pofida faptului ca, in ziua de azi, ochii albastri sunt considerati sexy, iar posesorii lor au un magnetism aparte, in Antichitate acestia erau considerati semn de dizgratie fizica.

Citeste si: Ce semnifica culoarea galben. Care sunt trasaturile de personalitate ale celor care adora culoarea galben

Ce semnifica culoarea albastra

In zilele noastre, culoarea albastra este asociata, in primul rand, calmului, serenitatii, pacii sufletesti. Lista de semnificatii pozitive ale albastrului este lunga. Iata ce semnifica culoarea albastra: incredere, securitate, curatenie, prospetime, meditatie, contemplatie, succes, putere, satisfactie fidelitate.

La fel de lunga este, insa, si lista semnificatiilor negative. Din acest punct de vedere, culoarea albastra este asociata ambiguitatii, lipsei de substanta, formalismului, superficialitatii, tristetii, depresiei, indiferentei, conservatorismului.

Aceste semnificatii, insa, sunt legate de diferite nuante de albastru. Astfel, daca albastrul inchis inspira incredere si demnitate, cel stralucitor este asociat purificarii, puterii, indiferentei, iar albastrul deschis este culoarea calmului, serenitatii, pacii interioare.

Acum ca ai aflat ce semnifica culoarea albastra, descopera si trasaturile de personalitate ale celor care adora aceasta culoare.

Te mai poate interesa: Ce semnifica culoarea mov. Trasaturile de personalitate ale persoanelor care prefera aceasta culoare

Trasaturile de personalitate ale oamenilor care prefera culoarea albastra

Oamenii atrasi de culoarea albastra sunt de incredere si dezvolta atasamente puternice fata de cei din jur. Sunt blanzi, rabdatori, intelepti, conservatori si empatici, fiind foarte sensibili la nevoile apropiatilor. Sunt perfectionisti, iar acest lucru ii face sa devina foarte exigenti atat cu ei insisi, cat si cu cei cu care interactioneaza.

Adesea, sunt inflexibili, ceea ce ii face sa fie foarte precauti.

Dintre trasaturile care ii fac mai putin placuti de cei din jur se numara faptul ca sunt agitati,  se plictisesc repede si sunt tot timpul in cautarea schimbarii.

Nu rata nici: Ce semnifica culoarea gri. Trasaturile de personalitate ale celor care prefera griul

Imagine de GLady de la Pixabay

Data articol: 17/08/2021