Shop
Ultimele 100 de articole

Ce semnifica culoarea auriu. Trasaturile de personalitate ale celor care iubesc auriul

27 octombrie 2021, , Vizualizări:
Ce semnifica culoarea auriu - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY_COM - fractal-952750_1920

Cea mai frecventa asociere pe care o facem cu auriul este cea referitoare la lux si bogatie. Dincolo de aceasta, insa, auriul are o multime de alte semnificatii care de care mai interesante. Sa vedem, in cele ce urmeaza, ce semnifica culoarea auriu si ce trasaturi de caracter au persoanele care iubesc aceasta culoare.

Fiindo varianta mai stralucitoare a galbenului, auriul este o culoare solara, a caldurii si pasiunii, care emana optimism. Soarele este asociat cu energia masculina, auriul fiind, din acest considerent, culoarea acestei energii, in timp ce energia feminina este reprezentata de argintiu.  

Totodata, este culoarea succesului, a triumfului, a invingatorilor, primul loc pe podium fiind, din cele mai vechi timpuri, rasplatit cu medalia de aur.

Citeste si: Ce semnifica culoarea alb. Trasaturile de personalitate ale celor care prefera albul

Ce semnifica culoarea auriu

Auriul este culoarea pe care o regasim in vesmintele preotesti si in icoane. Chiar si unele carti bisericesti sunt imbracate in foita de aur. In acest caz, culoarea este asociata cu maretia lui Dumnezeu, cu Divinitatea, cu sfera spirituala.

Si nu doar la crestini auriul este specific spiritualitatii, ci si la hindusi, unde simbolizeaza cunoastere si meditatie, si la islamisti, unde este asociata cu Paradisul.

De asemenea, auriul simbolizeaza idealurile superioare, iluminarea, intelepciunea, dragostea de cunoastere, inspiratia si intelegerea profunda a sinelui si a sufletului.

Acum ca ai descoperit ce semnifica culoarea auriu, sa vedem si care sunt trasaturile dominante ale celor care prefera aceasta culoare.

Te mai poate interesa: Ce semnifica culoarea galben. Care sunt trasaturile de personalitate ale celor care adora culoarea galben

Trasaturile de personalitate ale celor care iubesc auriul

Auriul poate exista in doua nuante: cei care prefera nuantele tulburi de auriu se afla in plin proces de trezire, de cautare a aspiratiilor inalte; cei care, dimpotriva, prefera nuantele mai deschise si mai limpezi sunt fericiti, sereni si calzi la suflet.

Persoanele care iubesc auriul sunt intelepte, au o mare incredere in ele insele si o buna stima de sine. Sunt persoane curajoase si puternice, care reusesc sa se ridice de fiecare data dupa ce au cazut. Poate nu intotdeauna aceasta ridicare este usoara, dar cu cat ea este mai dificila, cu atat lectiile invatate sunt mai multe si mai profunde.

Auriul aduce energii puternice, de aceea oamenii care adora aceasta culoare sunt tot timpul in miscare, tot timpul in cautare de noi provocari carora le fac fata aproape intotdeauna. Sunt oameni care obtin succes dupa succes, dar in spatele fiecaruia dintre aceste succese se afla cu siguranta o munca titanica.

Energia Soarelui ii invata pe acestia ca totul este posibil. Si chiar daca, uneori, lucrurile se intampla mai greu, acesti oameni fac apel la principalele lor resurse – rabdare si ambitie – si ajung intotdeauna acolo unde isi propun.

Nu rata nici Ce semnifica culoarea mov. Trasaturile de personalitate ale persoanelor care prefera aceasta culoare

Imagine de Agnes123 de la Pixabay

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.