Cele 7 oglinzi eseniene. Universul este marea ta oglinda. De ce toti oamenii sunt, de fapt, despre tine? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele 7 oglinzi eseniene. Universul este marea ta oglinda. De ce toti oamenii sunt, de fapt, despre tine?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » Cele 7 oglinzi eseniene. Universul este marea ta oglinda. De ce toti oamenii sunt, de fapt, despre tine?
cele 7 oglinzi eseniene - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - woman-3092412_1920

Cele 7 oglinzi eseniene. Universul, tot ceea ce este, din care facem parte si noi cu experientele vietii noastre, este facut din vibratia iubirii. Noi suntem facuti din aceasta energie si ea sta la baza aparitiei vietii, continuitatii si infloririi ei. Suntem parte integranta din marele camp cuantic al tuturor posibilitatilor, din infinitatea Universului, din energia divina iar frecventa ei este cea a iubirii.

Este usor de spus dar mai greu de recunoscut iubirea atunci cand provocarile vietii se instaleaza, uneori chiar de la nastere sau din frageda copilarie.

Insa, unicul mod de a trai o viata implinita este sa fim in vibratia iubirii, sa emanam iubire, sa primim iubire, adica energia universala din care suntem facuti.

Universul ne iubeste, este binevoitor pentru ca suntem parte din el, deci ne intinde ajutoare permanent. O forma de asemenea ajutor este sub forma Legii Oglindirii. Aceasta lege spune ca tot, dar tot, ce vedem in afara noastra este o permanenta oglindire a interiorului nostru – starea prezenta, emotiile momentului, ce judecam, ce amintiri nerezolvate inca mai dor, ce amintiri inca ne bucura sufletul, ce imagine avem despre noi sau despre altii. Ce este in noi e si in afara noastra – iata principiul Legii Oglindirii din Univers. Nu exista exceptii de la aceasta lege.

Gregg Braden spune ca in fiecare moment din viata noastra, realitatea adevarului nostru interior (ce am devenit pana la acel moment) este oglindita noua prin actiunile, alegerile si limbajul oamenilor din jurul nostru.

Daca in noi exista armonie si vibratie de iubire, desigur ca tot ce vedem in afara ne bucura, admiram, si ne da stare de pace si bine.

Daca in noi exista ganduri, emotii, amintiri, perceptii, credinte ce sunt opuse vibratiei iubirii, ce vedem in afara reflecta acest lucru.

Universul ne ajuta sa vedem acest lucru si sa revenim la vibratia iubirii de la care putem trai bine, putem crea, putem progresa si inflori. Daca dorim acest lucru, desigur!  

Cel mai complet mod de a intelege oglinzile din viata noastra a fost descris de esenieni prin cele 7 oglinzi eseniene ce dateaza din anul 150 dinaintea erei noastre.

Eu ne-au lasat mostenire, iata de peste 2000 ani, a celei mai frumoase si folositoare analiza a relatiilor interumane : in fiecare moment al vietii, realitatea interioara ne este oglindita prin actiuni, alegeri, oameni si relatii.

Pentru ca aceasta e cea mai incomoda Lege a Universului, multor oameni nu le place si nici nu o recunosc drept adevarata. Si totusi…ea reflecta adevarul, fie ca ne convine, fie ca nu. Asa cum exista Legea Gravitatiei vrem, nu vrem (pe pamant, un corp cade spre sol datorita atractiei gravitationale a Pamantului ce functioneaza de fiecare data).

Asadar, te-ai intrebat vreodata care sunt modelele care iti tot apar in viata si de ce?

De ce anumiti oameni te enerveaza sau infricoseaza, in timp ce altii iti provoaca bucurie? Ce lectie de viata poarta pentru tine un anumit om sau situatie ce se oglindeste in fata ta?

Cand vedem mesajul Universului, cand ne dam seama ca tot ce e in afara este de fapt despre noi, cand reinvatam sa ne iubim pe noi in loc sa judecam oameni sau situatii, cand invatam o anumita lectie, oamenii sau situatiile acestea dispar din vietile noastre.

Iata cele 7 oglinzi esentiene care sunt de un real folos pentru viata ta:

Traim in planul Actiune Reactiune, cunoscut si sub numele de Planul Demonstratie in care Constiinta Creeaza Realitatea. Manifestam si magnetizam oameni si evenimente in vietile noastre potrivit constiintei proprii.

Cele 7 oglinzi eseniene ne ajuta sa intelegem modul de functionare a acestui proces.

Gandirea de baza in lucrul cu oglinzile este: „Ce din mine reflecta ceea ce vad acum in acest om sau in aceasta situatie?”.

Cele 7 oglinzi esentiene # Prima oglinda. Oglinda momentului – „cum esti acum”

Prima oglinda eseniana a relatiilor interumane reflecta prin alti oameni ce esti tu in momentul prezent, cu ce participi tu la momentul prezent ca emotie, stare, gand. Daca esti furios, reflecti furie, deci intalnesti oameni furiosi (indiferent de motiv). Daca esti infricosat, reflecti frica, deci intalnesti pe cineva fricos. Daca ai o stare de armonie, bucurie, bine, asta reflecti deci asta intalnesti. Misterul primei oglinzi este despre ce trimitem noi spre oameni in clipa prezenta. Ajutorul acestei oglinzi este acela ca ne trimite spre noi insine, pentru a regla in noi ce nu ne place in afara noastra.

Cele 7 oglinzi esentiene # A doua oglinda. Oglinda „ce judeci acum”

Mai subtila decat prima, a doua oglinda eseniana a relatiilor interumane reflecta ceea ce judecam in momentul prezent. Noi ne-am invatat sa judecam oameni sau situatii datorita modelelor ce ne-au fost impuse in copilarie. Copiii sunt invatati direct sau indirect sa judece de catre parinti sau de adultii ce au grija de ei. In mod natural, un copil mic nu judeca. El ia viata si oamenii fix asa cum sunt. Dar se ia dupa parinti si incepe si el sa creada ca asa e bine, asa e rau, daca fac asa primesc iubire, daca nu fac asa nu mai sunt iubit, sunt insuficient de bun. Asa incat, fiecare dintre noi ne formam un set de „asa e bine” si „asa nu e bine”.

In realitate, nu exista bine sau mai putin bine ci doar experiente si alegeri ale fiecaruia in calatoria sa pe Pamant.

In mod natural, noi nu ar trebui sa judecam actiunea sau alegerea unui alt om, oricat de diferita ar fi ea de cum gandim si simtim noi. Insa judecam pentru ca nu se incadreaza in setul personal de „asa e bine”. Sigur ca starea de judecata este una de separare de omul pe care il judecam, deci nu are nimic in comun cu vibratia iubirii. Universul ne ajuta si ne arata prin oglinda 2 a judecatii ca nu suntem in iubire. Daca dorim sa revenim pe calea iubirii, oglinda 2 ne ajuta enorm. Renuntam la judecata fata de cineva care, de multe ori, reflecta si judecata fata de propria persoana daca am face asa ceva.

Oglinda 2 ne reintoarce spre noi de fiecare data si ne arata de cate ori ne-am judecat, blamat, acuzat, invinovatit pentru fapte, actiuni, alegeri care nu erau cu nimic in neregula, ci doar nu corespundeau cu setul „asa e bine” pe care niste adulti ni l-au inoculat in copilarie.

Rezolvarea oglinzii 2 este iubirea de sine.

Renunti sa mai judeci omul sau situatia pentru ca nu te mai judeci pe tine, ci alegi sa te iubesti. Pana nu intelegi acest lucru, Universul iti va scoate in cale repetitiv acelasi lucru „de judecat”.

In loc sa judecam, putem sa constatam ca simplu observator un om sau o situatie. A judeca inseamna ca avem o gandire ca ceva nu e bine si avem si anumite emotii negative despre asta. A constata inseamna ca recunoastem ca fiecare om are dreptul divin sa faca orice, sa faca si greseli, sa invete sau nu din ele, ca nu e treaba noastra ce face alt om si nicidecum nu avem emotii negative despre actiunea sau alegerea sa.

Cele 7 oglinzi esentiene # A treia oglinda. Oglinda nostalgiei – „ce ai pierdut, ai lasat in urma sau ti s-a luat”.

A treia oglinda eseniana iti reaminteste de ceva sau cineva aflat in trecutul tau despre care simti ca l-ai pierdut, l-ai lasat in urma ca sa poti supravietui. Sau ti s-a luat si ti-ai dat acordul. Sau poate ca nu ti l-ai dat, dar a trebuit sa inveti sa traiesti mai departe fara el/ea.

Recunosti ca aceasta oglinda este in actiune prin acea senzatie placuta si usor nostalgica pe care o ai in prezenta cuiva de care iti e drag. Ai vrea sa stai cat mai mult cu cineva sau intr-un anumit loc… pentru ca iti aminteste de ceva sau cineva, poate fara sa iti dai seama. Este ca si cum iti umpli un gol cu care a fost nevoie sa te obisnuiesti in tine ca sa poti trai mai departe.

Orice relatie este o relatie cu tine insuti si adesea incerci sa recuperezi ce ai pierdut, ai renuntat sau ti s-a luat atunci cand erai copil.

Poate fi vorba despre bucurie, inocenta, onestitate, integritate, curaj sau dragoste. Toate acestea pot fi recuperate din interiorul tau. Uneori, datorita acestei oglinzi se intaresc prietenii sau iubiri: persoana „aleasa” reflecta ceva sau pe cineva din trecut si te face sa te simti asa de bine. Ca si cum ai regasit ceea ce ai pierdut, ti s-a luat sau la care ai renuntat.

Este o oglinda frumoasa, nu este dura.

Insa mesajul ei este acela de a nu trai cu goluri si a nu trai in trecut ca si cum am pierdut ceva. Cand avem sentimentul de implinire, de acceptare a ceea ce a fost si ceea ce este, alegem in prezent oameni si situatii doar pentru ce ne aduc ei in prezent. Nu pentru ca sunt un surogat, o umplere de gol din trecut. Este o oglinda ce ne ajuta sa fim autentici in relatiile prezente.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 13/10/2021