Shop
Ultimele 100 de articole

5 superputeri ale femeilor. Sunt dovedite stiintific

23 aprilie 2017, , Vizualizări:
superputeri femei - sfatulparintilor.ro - pixabay_com
  1. Au un simt mai dezvoltat in detectarea pericolului

In general, femeile sunt foarte protectoare cu copiii lor. Noi cercetari au demonstrat ca starea de alerta a femeilor nu apare doar dupa nasterea copiilor, ci mult mai inainte. Intr-un studiu din 2012 oamenii de stiinta Nobuo Masataka si Masahiro Nabasaki au testat abilitatea a 60 de femei, capabile din punct de vedere fizic sa aiba copii, sa detecteze un sarpe ascuns in fotografii. Ei au descoperit ca femeile care tocmai depasisera faza ovulatiei, observau mai rapid reptila.

In opinia cercetatorile nivelul crescut de progesteron alaturi de hormoni precum cortizolul si estradiolul joaca un rol important in cresterea abilitatii femeilor de a detecta pericolul.

 

 

  1. Sunt foarte bune la multitasking

Potrivit unor experimente realizate de cercetatorii din Marea Britanie femeile sunt superioare barbatilor cand este vorba de multitasking. In primul experiment ei au cerut atat barbatilor cat si femeilor sa rezolve la PC diverse sarcini precum socoteli sau recunoasterea unor forme. In vreme ce ambele grupuri au reusit sa rezolve rapid problemele atunci cand le-au avut de facut pe rand, in momentul in care sarcinile au alternat rapid barbatii s-au miscat mai incet decat femeile.

In cel de-al doilea experiment celor doua grupuri li s-a cerut sa rezolve probleme de orientare in spatiu, precum gasirea unui restaurant pe o harta, si gasirea unor chei pierdute in timp ce trebuiau sa raspunda unor probleme simple de matematica si sa vorbeasca la telefon. Ar fi trebuit sa rezolve toate aceste provocari in 8 minute. Oamenii de stiinta au descoperit ca femeile sunt mult mai metodice si organizate decat barbatii.

 

Sursa: listverse.com

foto:pixabay.com

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.