Shop
Ultimele 100 de articole

5 superputeri ale femeilor. Sunt dovedite stiintific

23 aprilie 2017, , Vizualizări:
superputeri femei - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Se spune despre barbati ca reprezinta sexul tare. Insa nici femeile n-ar fi de ignorat daca ne luam dupa aceste studii.

Iata 5 superputeri pe care le au femeile. Sunt dovedite stiintific

 

  1. Au sisteme imunitare mai puternice

Se pare ca sistemul lor imunitar este mult mai puternic decat al barbatilor – datorita unor diferente biologice. Potrivit unor cercetatori de la Universitatea Ghent, acel cromozom X in plus, le ofera femeilor mai multi microacizi ribonucleic, care pot intarisistemul imunitar si inhiba dezvoltarea cancerului. Intr-un alt studiu Dr. Maya Saleh a descoperit ca estrogenul previne crearea enzimei Caspase-12 – care interfereaza cu procesele inflamatorii.

Un studiu japonez condus de profesorul Katsuiku Hirokawa a descoperit, de asemenea, sistemul imunitar al femeilor imbatraneste mai lent. Tocmai de aceea, crede omul de stiinta, femeile traiesc mai mult decat barbatii. Un alt studiu a stabilit o legatura intre nivelul ridicat de testosteron cu o scadere a raspunsului sistemului imunitar, motiv pentru care barbatii sunt mai sensibili decat femeile la boli infectioase.

 

 

  1. Lacrimile lor le strica cheful de amor al barbatilor

Potrivit unui studiu publicat in 2011, un compus chimic necunoscut inca aflat in lacrimile femeilor reduce nivelul testosteronului si, prin urmare, scade excitatia sexuala a barbatilor expusi la el. Dupa acest epidod, barbatii in cauza au acordat calificative mai mici decat in mod normal unor femei atractive, iar imaginile creierelor lor dezvaluiete de RMN au demonstrat ca nu erau deloc excitati.

Din punct de vedere al evolutiei acest lucru era benefic pentru eficacitatea actului sexual intrucat femeile erau predispuse la plans cand erau cel mai putin fertile – in timpul sau chiar inainte de menstruatie.

 

 

  1. In timpul ovulatiei creste abilitatea femeilor de a depista orientarea sexuala a barbatilor

Potrivit unui studiu femeile aflate la ovulatie au abilitatea de a determina orientarea sexuala a unui barbat dintr-o singura privire. Este concluzia la care au ajuns cercetatorii Universitatii din Toronto, dupa ce 40 de femei au fost supuse la trei teste.

Oamenii de stiinta au descoperit ca cu cat mai fertila era o femeie cu atat mai usor putea identifica fetele homosexualilor din fotografiile aratate. Totodata cercetatorii au observat ca in cazul in care o femeia citea o poveste erotica inainte de experiment a obtinut sa obtina un scor chiar mai bun. Tot perpetuarea speciei sta la baza acestei abilitati: cum femeia produce un numar limitat de oua in timpul, ea trebuie sa selecteze cu atentie un potential partener.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.