5 puncte pe care sa le apesi ca sa slabesti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 puncte pe care sa le apesi ca sa slabesti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 5 puncte pe care sa le apesi ca sa slabesti
puncte pe care sa le apesi ca sa slabesti
Credit foto: Imagine de andreas160578 de la Pixabay

Presopunctura face parte din medicina traditionala chineze si se bazeaza pe conceptul energiei vietii care circula prin corpul uman. Exista anumite puncte aflate pe trup care sunt conectate cu organe importante din corp. Prin aplicarea corecta a unei presiuni se pot trata o multime de afectiuni si probleme de sanatate.

In acest articol sunt dezvaluiete zonele care trebuie apasate pentru a pierde in greutate. Stimularea acestor puncte controleaza apetitul si senzatia de foame (care este adesea afectata de stres) si, in acelasi timp, iti intaresc sistemul digestiv. Mai intai maseaza usor zona indicata si apoi aplica presiune. Termina actiunea printr-un alt masaj usor.

Urechea

Este unul dintre cele mai importante puncte pentru controlul apetitului. Pentru a-l gasi pune degetul mare pe lobul urechii. Apasa zona 1-3 minute, timp de doua ori pe zi. Potrivit presopuncturii urechile, mainile si picioarele sunt partile corpului cu energie ce poate influenta restul trupului asa ca stimularea lor este una dintre cele mai eficace cai pentru a-ti atinge obiectivul de pierdere in greutate.

Buza superioara

Punctul este situat intre buza superioara si nas, in centru. Preseaza-l pentru 1-5 minute de doua ori pe zi cand te simti flamand si anxios.

Citeste si: Presopunctura la tine acasa: Pe ce puncte sa apesi ca sa rezolvi 5 probleme comune

Genunchiul

Apasarea acestei zone nu doar ca imbunatateste digestia, ci ajuta si la eliminarea disconfortului menstrual si al crampelor. Este localizat la aproximativ 5 cm sub rotula, usor spre exteriorul piciorului. Mentine apasarea timp de 2 minute in fiecare zi pentru a ajuta stomacul sa functioneze corespunzator. Cand il apesi s-ar putea sa simti un usor disconfort sau durere scazuta.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 25/02/2024