Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Razvan. De ce te duce cu gandul la credinta

15 februarie 2021, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Razvan - sfatulparintilor.ro - pexels-spencer-selover-428388

Semnificatia numelui Razvan este aparte, Razvan fiind perfect pentru un baiat mult dorit si iubit de parintii lui.

Se spune ca prima utilizare a numelui Razvan ar fi fost in secolul XVI cand un mitropolit crestin orthodox din Tara Romaneasca (episcop de rang inalt) a dat acest nume ca nume de botez unui rege rom („tigan”).

Semnificatia numelui Razvan in slavona bisericeasca inseamna „chemarea” sau “cel care raspandeste vestea buna”, “apostol”, “vestitor”.

Citeste si; Semnificatia numelui Claudiu. Ce insemna in antichitate

Semnificatia numelui Razvan in araba

De asemenea, se crede ca semnificatia numelui Razvan ar avea legatura si cu lumea araba. Versiunea araba a numelui Razvan este “Ridwan”, arhanghelul islamic al pacii.

Ridwan este o denumire masculina araba si vine de la ingerul islamic Ridwan care inseamna „gratie”, “placere”. In traditia islamica, Ridwan este numele unui inger insarcinat cu intretinerea lui Jannah.

„Rizwan” inseamna “multumit”,”satisfactie”, “virtuos”, “evlavios. Mergand mai in spate, este posibil ca numele Razvan sa aiba o radacina sanscrita.

Semnificatia numelui Razvan are mai multe radacini

Originea numelui Razvan este astazi destul de incerta. Sunt voci care spun ca numele Razvan este in realitate de origine persana si vine de la „Razban”, adica “un confident, un consilier privat”.

De asemenea, este posibil ca numele Razvan sa fi fost transmis chiar de la geto-daci, un popor trac antic care se presupune ca vorbea o limba indo-iraniana si care locuia pamantul romanesc cucerit de romani in secolul al II-lea d.Hr.

Numele Razvan a inceput sa fie cunoscut la scara larga, dupa 1867, dupa ce Bogdan Petriceicu Hasdeu a scris cartea “Razvan si Vidra”, o drama romantica despre o persoana roma („tigan”) care devine un print din Rags si moare destul de sumbru.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Bogdan. Vezi de unde vine numele si ce il caracterizeaza

Semnificatia numelui Razvan – Calitatile unui baiat cu acest nume

Razvan este puternic, pozitiv, energic, intreprinzator, entuziast, curajos si inovator. In plus, Razvan poate fi un bun lider.

Alte NUME DE BAIETI si semnificatiile lor gasesti aici.

Photo by Spencer Selover from Pexels

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.