Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Ioana, legaturi cu Dumnezeu

05 ianuarie 2021, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Ioana

Semnificatia numelui Ioana este strans legata de Dumnezeu si tocmai de aceea multi parinti aleg acest nume pentru copil ca nume de sfant. Ioana este forma feminina latina mijlocie a lui Joannes (Dumnezeu este milostiv).

Se mai spune ca numele Ioana este derivat din cuvantul grecesc “Iōannes”, un derivat al ebraicului “Yehanan”, o forma scurta a lui “Yehohanan”.

Semnificatia numelui Ioana se pare ca este pe placul multor oameni pentru ca tot mai multi copii sunt botezati asa. Nu se demodeaza niciodata desi este extrem de vechi.

Citeste si: Semnificatia numelui Elena, de unde vine si ce inseamna in mai multe tari

Cum este Ioana. Vezi ce spune semnificatia numelui Ioana

Ioana are o personalitate puternica, dominatoare, dar frumoasa. Este sigura pe ea, deschisa, feminina, insa uneori pare rece. Nu-i place sa-si arate sentimentele sau sa se planga. Isi pierde calmul daca ego-ul ei este lezat in vreun fel.

De asemenea, semnificatia numelui Ioana arata ca ea este capabila sa traiasca toata viata intr-o disciplina militareasca. Timida si retrasa intr-o zi, plin de sfidare si aroganta in ziua urmatoare. In functie de moment, Ioana iti poate da viata peste cap.

In acelasi timp, Ioana este greu de convins ca nu este ca ea ceva. Odata ce si-a pus inima si gandurile intr-un proiect nu are rost sa incerci s-o convingi sa faca altceva, iti vei pierde timpul inutil.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Delia. Legatura cu zeita Artemis

Semnificatia numelui Ioana – o copilarie cu complexe

Chiar si atunci cand este copil, este predispusa la schimbari de dispozitie si la ura atunci cand i se spune ce sa faca. De multe ori poate sa fie geloasa, dar fara compromisuri si intentii ascunse in relatiile cu ceilalti.

Probabil ca va prefera sa construiasca gropi decat sa se joace cu papusile, mai ales daca are ziua de nastere in zilele de 5, 8, 14, 17, 23 sau 26 ale lunii sau daca a fost nascuta in mai sau august.

Peste 1000 de nume de fete de la A la Z gasesti aici!

Imagine de ys15 de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.