Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Radu. Ce calitati si defecte are un baiat cu acest nume

16 februarie 2021, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Radu - sfatulparintilor.ro - christian-bowen-Qtbh5QM3m1I-unsplash

Semnificatia numelui Radu te poate convinge sa alegi acest nume pentru baiatul tau care se va naste curand. Radu este de origine slava si este des intalnit la noi in tara. Radu este un nume folosit des pentru baieti pentru ca suna bine si se potriveste cu multe nume de familie.

Se spune ca Radu este derivat din elementul „rad” care inseamna “fericit”. Numele s-a dezvoltat ca un diminutiv al numelor slave incepand cu „Rad”.

Numele Raduta este echivalentul feminin al lui Radu. Numele Radut (romanesc) si numele Raducu (romanesc) sunt de asemenea variante ale lui Radu. De asemenea, Radu mai apare si sunt forma poloneza ca “Radoslaw si “Radzimierz”.

Citeste si: Semnificatia numelui Bogdan. Vezi de unde vine numele si ce il caracterizeaza

Semnificatia numelui Radu – calitati si defecte

Semnificatia numelui Radu spune ca baiatul cu acest nume poate sa fie foarte dur. Viziunea lui Radu asupra lumii este in alb-negru – nu face nimic la jumatate si judecata lui este in general solida si intemeiata.

Este capabil sa ia initiativa si sa rezolve probleme acolo unde nimeni nu mai vede solutii. Chiar daca este condus de dorinta de a castiga, Radu este totusi realist si pragmatic.

Radu este relativ precaut si are nevoie de dovezi solide inainte de a-si pune increderea in oameni sau idei. Are standarde morale ridicate, iar loialitatea este o valoare esentiala in ceea ce-l priveste, desi uneori poate fi putin inflexibil.

Activ din fire, munca lui ii ofera posibilitatea de a se afirma si de a-si mentine echilibrul. Cerul este limita atata timp cat se simte motivat si va lucra neincetat pentru a-si atinge obiectivele.

Te mai poate interesa si: Semnificatia numelui Toma, de unde vine acest nume si ce inseamna

Semnificatia numelui Radu in dragoste

Barbatul cu nume Radu este bine echilibrat emotional – desi uneori este extrem de exigent si intolerant, care se prezinta adesea ca un exemplu pentru altii.

Un familist convins, Radu pune pret pe momentele petrecute cu cei dragi.

Alte nume de baieti poti alege de aici!

Photo by Christian Bowen on Unsplash

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.