Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Toma, de unde vine acest nume si ce inseamna

21 ianuarie 2021, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Toma - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - beautiful-3185032_1920

In utilizarea europeana si asiriana, numele Toma este o versiune a lui Thomas, originara din aramaica t’om’a, care inseamna gemeni. Semnificatia numelui Toma are mare legatura cu Biblia si tocmai de aceea tot mai multi parinti aleg acest nume pentru copil.

Numele Toma este raspandit peste tot in lume. Crestinii stiu ca Toma a fost unul dintre cei 12 discipoli ai lui Iisus. Este, de asemenea, un nume feminin, care inseamna „palmier de curmal”, derivat din Tamar, care este un nume biblic ebraic.

Citeste si: Semnificatia numelui Cezar, vezi de unde vine si ce inseamna

Semnificatia numelui Toma – calitati si defecte

Semnificatia numelui Toma spune ca un om cu acest nume este bine sa-l cunosti in viata, dar trebuie mai intai sa ai rabdare cu el. Timid, precaut, secretos si rezervat, Toma se simte ca pestele pe uscat in societate.

Toma este un bun prieten, un om devotat celor in care are incredere deplina. Simplu, natural si autentic – mai ales in ceea ce priveste sentimentele lui, are nevoie sa fie asigurat ca este apreciat si iubit.

De asemenea, atitudinea lui este directa si sincera, desi uneori da dovada de lipsa de spontaneitate. Contextul familial are o mare influenta asupra vietii lui si, cufundat intr-un mediu artistic, este probabil sa fie tentat sa continue pe acest drum.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Andrei, afla povestea unui nume vechi de 870 de ani

Semnificatia numelui Toma – Cum este in copilarie

Toma vrea tot timpul sa fie in centrul atentiei si sa se simta iubit. Parintii lui pot avea incredere in el oricand. Faptul ca este oarecum diferit de ceilalti copii i-ar putea deranja sau chiar le poate prezenta o problema reala pana cand vor invata sa aprecieze aceasta diferenta si sa-si dea seama ca, de asemenea, il face destul de special.

Semnificatia numelui Toma spune ca educatia lui trebuie sa fie libera, iar canalele de comunicare sa fie mentinute larg deschise. Toma apreciaza intimitatea si siguranta din sanul familiei.

Alte nume de baieti poti alege de aici!

Imagine de carmenclairej de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.