Semnificatia numelui Cezar, vezi de unde vine si ce inseamna - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Semnificatia numelui Cezar, vezi de unde vine si ce inseamna

Sfatulparintilor » Bebeluși » Semnificatii nume » Semnificatia numelui Cezar, vezi de unde vine si ce inseamna
Semnificatia numelui Cezar - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-3386242_1920


Parintii care vor pentru copilul lor un nume deosebit pot lua in calcul numele Cezar. Semnificatia numelui Cezar este aparte. Incarcat de istorie, Cezar este perfect pentru un baiat mult dorit, un viitor lider.

Numele Cezar este un nume de etimologie incerta. Unii cred ca Cezar este derivat din cuvantul “caedo”, care inseamna “a taia”; altii cred ca este de la “caesius”, care inseamna “albastru-gri”. Multi cred ca numele Cezar este numele unui baiat de origine latina care inseamna „cu parul lung”.

Citeste si: Semnificatia numelui Marian. De ce sa alegi acest nume pentru copilul tau

Originea si semnificatia numelui Cezar

Daca te gandesti la semnificatia numelui Cezar, gandeste-te mai intai de toate ca Cezar a fost numele celui mai mare roman, Iulius Cezar.

Iulius Cezar a trait in secolul I i.Hr. si este cunoscut pentru exploatarile sale militare ca general roman si, ca om de stat roman, pentru rolul sau in transformarea treptata a Republicii in Imperiul Roman.

Ulterior, Cezar a ajuns sa fie titlu pentru toti imparatii romani. Din numele Cezar deriva multe alte titluri regale europene, inclusiv Kaiser si Tar.

Variante ale numelui „Cezar” la alte popoare: „Cesar” (franceza, portugheza, spaniola), „Cezar” (portugheza), „Cesare”, „Cesario” (italiana), „Cezary” (poloneza).

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Mihai, de unde vine si ce inseamna

Semnificatia numelui Cezar, cum sunt baietii cu acest nume

Baietii care se numesc Cezar sunt oameni care conduc, care sunt puternici si competitivi. Sunt dispusi sa initieze actiuni si sa-si asume riscuri.

Ei cred in capacitatea lor de a reusi si sunt prea incapatanati pentru a fi impiedicati de obstacole. Nu le place sa primeasca comenzi, asa ca nu incerca sa-i spui unui Cezar ce sa faca.

Au tendinta de a se plictisi si vor trece rapid la urmatorul proiect. Ei sunt cei care trebuie sa gandeasca idei noi si stralucitoare, dar nu ei sunt cei care se ocupa apoi de ele. Ei vor doar sa dirijeze asa cum face orice lider respectat.

Peste 1000 de nume de baieti gasesti aici.

Imagine de DivvyPixel de la Pixabay

Data articol: 05/12/2020