Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Claudiu. Ce insemna in antichitate

06 decembrie 2020, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Claudiu - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - child-3680512_1920

Claudiu este un nume folosit in primul rand de parintii care iau in considerare numele bebelusilor pentru baieti. Semnificatia numelui Claudiu este veche.

Semnificatia numelui Claudiu vine inca din antichitate cand exista ginta Claudia din Regillus. Aceasta era o cetate a sabinilor, o veche populatie italica supusa de romani in urma celui de al treilea razboi samnit, 298-290 i.e.n.

Claudiu inseamna “cetate aparata de fortificatii”, “cetate asediata” si a fost raspandit in lumea romana, apoi in Dacia sub forma “Claudiana”, “Claudianus” sau “Claudius”. Se mai crede ca numele Claudius inseamna si “olog, schiop”.

Citeste si: Semnificatia numelui Mihai, de unde vine si ce inseamna

Semnificatia numelui Claudiu, diferite forme in mai multe tari

Numele Claudiu este cunoscut peste tot in lume. Are diferite forme in mai multe tari, dar semnificatia este aceeasi peste tot.

In Franta se intalneste Claud si Claude (cu derivatele Claudel, Claudine), iar in Italia exista variantele Claudio, Claudia (cu derivatul Claudetta).

In maghiara, exista Klaudia si Klaudetta, in timp ce in rusa se foloseste Klavdii, Klavdia, Klavdian, Klavdiana.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Bogdan. Vezi de unde vine numele si ce il caracterizeaza

Semnificatia numelui Claudiu, calitatile unui copil cu acest nume

Hotarati, eficienti, ingeniosi, energici si curajosi, baietii care poarta numele Claudiu au personalitati puternice care aspira sa-i conduca si sa ii comande pe ceilalti. Ei stiu sa straluceasca, sa atraga atentia asupra lor si sa-i impresioneze pe ceilalti (sunt adesea influentati de semnul Leului).

Nu rata nici: Semnificatia numelui David. Vezi ce inseamna cel mai cunoscut nume din lume

Semnificatia numelui Claudiu, defectele unui copil cu acest nume

Nu sunt indiferenti la lux si apreciaza lucrurile frumoase si de bun gust. Creaturi nerabdatoare, acestea tind sa fie destul de iritabile si lipsite de toleranta.

Semnificatia numelui Claudiu spune ca ei urasc mediocritatea si nu sunt facuti pentru roluri subordonate. Esecul tinde sa-i loveasca puternic si ii poate face rautaciosi si invidiosi.

Ei stiu cum sa profite de oportunitatile pe care le ofera viata, pe care le iau rapid. In calitate de copii, sunt uneori nedisciplinati.

Alte peste 1000 de NUME DE BAIETI si semnificatiile lor gasesti aici.

Imagine de lukasmilan de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.