Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Ramona. De unde vine acest nume si ce inseamna

08 februarie 2021, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Ramona - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - girl-738306_1920

Semnificatia numelui Ramona este frumoasa si tocmai de aceea acest nume este des auzit la noi in tara si in strainatate. Ramona este de obicei o denumire feminina, forma feminina a lui Ramon (spaniola) si a lui Raymond (germana veche) si inseamna „maini ocrotitoare”.

Numele Ramona este cunoscut in Spania, Romania, Republica Moldova, Italia si Portugalia si in unele tari din America Latina si America de Nord.

Se spune ca numele Ramona a fost popularizat de romanul “Ramona” din secolul al XIX-lea si de o serie de carti pentru copii “Ramona de Beverly Cleary”.

Semnificatia numelui Ramona se pare ca a placut mult de-a lungul timpului acesta ocupand, spre exemplu, locul 296 din 4276 in topul numelor preferate in Statele Unite in 1960.

Citeste si: Semnificatia numelui Ionela. Cand se serbeaza si ce inseamna

Semnificatia numelui Ramona. Calitatile unei femei cu acest nume

Ramona este o femeie cu caracter, o personalitate puternica, care nu are motive sa invidieze barbatii. Semnificatia numelui Ramona spune ca fata care poarta acest nume este ambitioasa, curajoasa, nerabdatoare si chiar dominatoare.

Inzestrata cu calitati mai des folosite pentru a descrie un barbat decat o femeie, ea este directa si nu isi cenzureaza cuvintele, care pot fi uneori foarte clare. Este mandra, incapatanata si foarte loiala.

Ramona stie cum sa prinda oportunitatile atunci cand apar.

Tactul, toleranta, pasivitatea, blandetea si slabiciunea nu sunt incluse in caracterul ei. Cu toate acestea, Ramona este sensibila, dar isi ascunde emotiile in fata celorlalti.

Nu rata nici: Semnificatia numelui Laura. Ce trasaturi are posesoarea acestui nume

Cum este Ramona in copilarie

Desi este oarecum materialista si apreciaza bogatia, este un spirit generos, care este capabila de sacrificiu pentru cei pe care ii iubeste.

Semnificatia numelui Ramona ar trebui sa ii atentioneze pe parintii care au o fata cu acest nume sa nu se lase pacaliti de atitudinea ei de baietel. In realitate, este o fata sensibila care are nevoie de sprijin.

Daca vrei sa vezi si alte nume de fete, gasesti aici peste 1000 de variante!

Imagine de Bessi de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.