Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Ionela. Cand se serbeaza si ce inseamna

06 ianuarie 2021, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Ionela - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - little-girl-2923694_1920

Alegerea unui nume de sfant pentru copilul tau nu este usoara. De cele mai multe ori se tine cont de semnificatia numelui, de sonoritate si de credinta pe care o ai. Azi vorbim despre semnificatia numelui Ionela.

Unii spun ca semnificatia numelui Ionela vine din ebraica si ar inseamna „Dumnezeul este milostiv”.

Etimologia numelui spune insa ca Ionela inseamna “a avea mila” sau “a face o favoare”. Numele Ionela deriva de la Ion, care inseamna “Dumnezeu este bun”.

Citeste si: Semnificatia numelui Delia. Legatura cu zeita Artemis

Semnificatia numelui Ionela. Cand se serbeaza

In fiecare an, pe 7 ianuarie, peste 2 milioane de romani care poarta numele de Ion, Ionela si alte derivate, il serbeaza pe Ioan Botezatorul.

Cele mai populare nume sunt Ioan, Ion, Ioana si Ionela, insa exista si derivate ale acestora, precum Jan, Ivan, Nela si Onuta.

Tine minte ca Ion a fost si este inca cel mai popular nume de persoana nu numai la romani, ci la toate popoarele europene.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Ana, o alegere clasica cu atractie atemporala

Ce se spune despre o fata cu acest nume

Simpatica, fermecatoare si delicata, Ionela este energica, curajoasa si hotarata. De asemenea, extrem de sensibila si emotionala din fire, ar putea experimenta stari de spirit fluctuante si o anumita cantitate de tensiune nervoasa.

Semnificatia numelui Ionela spune ca este cinstita, sincera si directa. Nu vede rostul sa te ascunzi dupa vorbe atunci cand ceva de supara si nu-ti place. Ea spune intotdeauna ce are pe suflet. Nu se preface pentru a place tuturor.

Intr-adevar, desi este de obicei toata zambete, dulceata si lumina, este totusi capabila sa se transforme intr-o furtuna daca o tratezi in mod gresit.

Semnificatia numelui Ionela. Ce ii place

Semnificatia numelui Ionela spune ca fata care este botezata asa are un profund sentiment de prietenie si iubeste sa-i poata ajuta pe ceilalti. Mai mult, este inteligenta, inventiva si, eventual, chiar oportunista.

Peste 1000 de nume de fete de la A la Z gasesti aici!

Imagine de talib abdulla de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.