Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Raluca. Ce nu stiu despre acest nume parintii de fete

17 februarie 2021, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Raluca - sfatulparintilor.ro - jen-theodore-TRzVfyWKUNA-unsplash

Semnificatia numelui Raluca se pare ca nu este prea cunoscuta. Se spune ca acest nume a ajuns in Romania cu Rallou Karatza, cunoscuta la noi ca Printesa Domnita Ralú Caragea.

Rallou a fost o grecoaica talentata in ale actoriei, conducatoare de teatru si participanta la Razboiul de Independenta al Greciei.

Rallou se tragea din familia nobila Caradja, tata lei fiind printul valah Ioan Gheorghe Caragea, domn al Principatului Valahiei (1812-1818), iar mama sa Elena, fiica unui bancher.

Se spune ca parintii ei au imprumutat numele de animale de companie finlandez Rallu (care este echivalentul numelui „Ralu” in limba romana pentru Raluca). La randul sau, acest nume provine de la Raili si isi are originea in numele ebraic “Rachel” care inseamna „oaie”.

Citeste si: Semnificatia numelui Ionela. Cand se serbeaza si ce inseamna

Semnificatia numelui Raluca in Romania

Numele Raluca a fost deosebit de comun in Romania intre 1970-1990. Este inca folosit, dar nu mai este considerat la moda.

Forma scurta pentru Raluca este Ralu (frecvent intalnit in Romania, in special in anii 1970 si 1980).

In limba romana (care este o limba romanica, bazata pe latina, cu puternica influenta turceasca), diminutivele de nume se termina adesea in -ita (Doina- Doinita) sau -ca (Mihai- Mihaita, Mitica).

Raluca a inceput ca Rallou-ca si in cele din urma a devenit latinizata in Raluca. De fapt, in utilizarea obisnuita, o varianta pentru Raluca este Ralu (versiune latinizata a grecului Rallou).

Te mai poate interesa si: Semnificatia numelui Veronica. Originea numelui si ce inseamna

Semnificatia numelui Raluca – calitati si defecte

Prietenoasa si afectuoasa, Raluca apreciaza compania altora. Este emotionala si sensibila, dar pare a fi destul de dura cand ceva o supara rau.

Pentru ea, viata pare a fi un rau lung si linistit care emana calm si blandete.

Intr-adevar, Raluca nu este deosebit de dinamica sau intreprinzatoare si nici nu este deosebit de hotarata. Prefera mult sa amane pana maine ceea ce ar putea face cu usurinta astazi.

Vrei mai multe nume de fete? Ai aici peste 1000 de variante, in ordine alfabetica.

Photo by Jen Theodore on Unsplash

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.