Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Veronica. Originea numelui si ce inseamna

18 ianuarie 2021, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Veronica - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - the-little-girl-1566542_1920

Semnificatia numelui Veronica provine din numele grecesc “Berenice”, care la randul sau este asociat cu Zeita victoriei, “Nika”, care inseamna “cea care aduce victoria”.

Forma macedoneana antica a numelui Veronica a fost popularizata datorita utilizarii sale extinse ca nume feminin regal pe vremea lui Alexandru cel Mare.

In etimologia medievala, semnificatia numelui Veronica vine din latinescul “vera” (adevarata) si greceasca “eikon” (imagine). Prin urmare, exista si varianta ca numele Veronica se traduce “imaginea adevarata”.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Felicia. De unde vine si ce inseamna

Semnificatia numelui Veronica in crestinism

Semnificatia numelui Veronica este pe placul multor parinti cu dragoste de Dumnezeu. Popularitatea sa in timpurile medievale si moderne se bazeaza in principal pe importanta in crestinism a Sfintei Veronica.

Dupa o traditie latina, sfanta Veronica a fost femeia care a sters fata insangerata a Domnului, cand isi purta El Crucea spre Golgota. Chipul Domnului ar fi ramas astfel imprimat pe mahrama, care a fost considerata astfel o icoana „nefacuta de mana omeneasca”.

Veronica este sarbatorita pe 12 iulie in calendarul ortodox si pe 4 februarie in calendarul catolic. Veronica este considerata in zilele noastre ocrotitoarea fotografilor.

Citeste si: Semnificatia numelui Georgiana. De unde vine acest nume

Semnificatia numelui Veronica

„Veronica” este un nume popular in multe tari din Marea Mediterana, Europa de Est si America Latina, precum si in Irlanda, Franta si Canada francofona.       

Numele Veronica apare sub mai multe forme. Veronica esteRonnie, Veronika, Roni si Vroni (germana). In limba rusa, forma pentru Veronica este Nika.

Acest nume ne aduce aminte de numeroase personaje de film, printre care Veronica Lake, blonda peekaboo din anii 1940.

De asemenea, acest nume a aparut si in seria de benzi desenate “Archie”, care a debutat cu mai mult de doua decenii in urma in Statele Unite si s-a bucurat de un real succes.

Sa nu uitam de Veronica Mars sau Veronica cu traistuta fermecata.

Veronica este si numele unei plante cu flori mici.

Vrei mai multe nume de fete? Ai aici peste 1000 de variante, in ordine alfabetica.

Imagine de Jan Pływacz de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.