Semnificatia numelui Ion este speciala, incarcata de spiritualitate si tocmai de aceea, parintii il aleg ca varianta pentru un nume de baiat. Numele Ion inseamna “Dumnezeu este bun” si este de origine rusa. Ion este un nume folosit in primul rand de parintii care vor pentru copilul lor si un nume de sfant.
Unii spun ca semnificatia numelui Ion vine din ebraica si ar inseamna si “Dumnezeu a avut mila”, numele acesta fiind des intalnit in popoarele crestine.
Chiar daca este un nume vechi, chiar si azi, se pare ca determina multi parinti sa aleaga acest nume.
Citeste si: Semnificatia numelui Darius, origini indepartate pentru un nume de rege
Semnificatia numelui Ion, cum sunt baietii cu acest nume
Cand alegi un nume pentru copilul tau vrei sa sune bine, sa aiba o traducere spirituala si sa se potriveasca si cu numele de familie.
Semnificatia numelui Ion te poate convinge sa alegi acest nume pentru baiatul tau pentru ca vorbeste despre energie, bunatate, curaj si decenta.
Ion este activ, energic, dinamic, curajos si pasional. El are un profund simt al dreptatii si nu ramane indiferent cand cineva este nedreptatit sau inselat.
Este extrem de atasat de familia sa si este dispus sa faca mari concesii pentru a mentine o relatie armonioasa cu cei dragi. Ion aspira la pace, chiar daca el insusi declara ocazional razboi.
Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Claudiu. Ce insemna in antichitate
Ion cauta perfectiunea in relatia de cuplu
Deseori are un simt acut al esteticii care l-ar putea determina sa se intereseze de arta sau de obiecte frumoase. Semnificatia numelui Ion spune ca baiatul care este botezat asa intotdeauna cauta siguranta unui cuib confortabil pe care il poate numi acasa.
In problemele inimii, el este adesea un caz dificil, deoarece este in cautarea perfectiunii, iar fericirea ar putea trece pe langa el fara ca el sa o recunoasca.
Alte peste 1000 de NUME DE BAIETI si semnificatiile lor gasesti aici.
Imagine de Ilona Ilyés de la Pixabay
Semnificația spirituală a lunii DECEMBRIE . Cum să profităm de granița dintre sfârșit și început